Söz Dizisi 54. bölüm özet. Dragan devlet protokolüne ulaşabilecek mi

Star ekranlarında yayınlanan Söz de bu hafta Viyana'daki Yavuz tam Dragan'ı öldürmek için önlerine çıkar ama ustası Yavuz'u engeller. Kibrinin vatan sevgisinin önüne geçmesini engellemek istemiştir. Dragan sisteme sızdığında devlet protokolüne ait tüm bilgileri koordinatları da dahil almıştır. Protokolün yeri çok iyi korunmaktadır. Protokolü nasıl alacaklarına dair plan oluşturmaya çalışırlar.

Örgütün finansmanını sağlayan Nisa hanım Türkiye'ye gelir. Yavuz kadının kaldığı evi bulup girer. Adamlarını etkisiz hale getirir. Nisa'ya zehir olduğunu söyleyerek bir şey içirir. Kadın nefes almakta zorlanınca panzehiri almak için konuşur ve protokolün yerini bildiklerini söyler. Tabi ki Yavuz kadına zehir içirmemiştir. Nisa bir süre sonra kendine gelince Dragan'ı arar. Dragan'a protokolün yerini bildiklerini söylediğini söyler. Bu Dragan'ın hoşuna gider çünkü yerini değiştirmeleri gerekecek; nakil sırasında onlar da saldırıp protokolü ele geçireceklerdir. 

Tim örğütün tepesinde yer alan ilk isme kitlenir. Baran ismindeki bu adam ibadethanelerde eylem yapmasıyla ünlüymüş. Nitekim Dragan ondan 3 camide birden bomba patlatmasını ister. O da hazırlıklarını yapıp emir bekler. Baran'ın yerini bulmak için önce oğlunu bulurlar. Eylem'in doktor rolü oynadığı Ateş'in yolda yaralı örgüt üyesini oynadığı operasyon sonunda Ateş'i bulan Baran'ın oğlu onu sağlık ocağına götürüp Eylem'e tedavi ettirirken Eylem de adamın üzerine verici yerleştirir. Albay Erdem'in komuta ettiği tim Baran'ın yerini tespit edip saldırır. Oğlunu da Baran'ı da yakalarlar. Evde 10 kadar yaşlı sivil insan da bulurlar. 

Feyzullah'ın annesi sürekli gelinine laf sokmakta; hiç bir şeyini beğenmemektedir. Bir akşam işten gelen Çaylak; annesine "İstiyorsan gidebilirsin" der. Kadın çok üzülür. Ertesi gün Su kadının gönlünü almaya çalışırken Feyzullah da Baran'ın karargahında buldukları yaşlı sivillerden hastalanan bir kadınla annesini özdeşleştirip annesine kötü davrandığı için çok üzülür.

Eylem Fethi'ye gelen sessiz telefonların peşindedir. Nazlı Ateş'in büyüdüğü yetimhaneyi boşaltılmaktan kurtarmak için çareler bulmaya çalışırken Ateş'i oraya bırakan kişinin de ismine ulaşır. Ancak Ateş zannettiği gibi bu duruma sevinmez hatta kıza sert çıkar. Keşanlı yeni tanıştığı kızla akşam yemekte buluşacak diye heyecanlanır. Yavuz ile konuşup bir arkadaşına tavsiye alıyor gibi tavsiye alır ama kız gelmez. Evine gittiğinde kız; sokakta bir minibüstekilerin onu izlediğini düşündüğü için evden çıkamadığını söyler. Korkan kızın söylediği araçta kimse yoktur.

Tim tam sivilleri orada buldukları bir kamyonla buluşma yerine götürürken yoldaki ağaç kütükleri yüzünden durmak zorunda kalırlar. İhalardan oraya yaklaşan 2 araç olduğunu Eylem'den öğrenince Erdem bir karar verir ve sivilleri ormanın içinden dereden geçirip buluşma noktasına götüreceklerdir. Ancak birinin onlara zaman kazandırması gereklidir. Albay diğerlerini yollar ve kendisi tek başına açıklıkta öylece teröristleri bekler. Karısı Güler'le son bir kez konuşur. Adamlar yaklaşır.

Diğer tarafta Yavuz Nisa'nın yemek yediği yere gidip masasına oturur. Her zamanki gibi laflarıyla kadını ezer. Bu arada Dragan ve adamları devlet protokolünün bulunduğu yeri gözetlerken nakil için hareket edildiğini görür. Konvoy; Dragan'ın hazırladığı tuzağa düşer. Protokolün bulunduğu çantayı Dragan'ın adamları alır. Ancak sonrasında öğreniriz ki bu bir kandırmacaymış. Yavuz'un Nisa'nın evine koyduğu dinleyici sayesinde Dragan'ın nakil yapılırken saldıracağını öğrenmişler önlem almışlarmış. Bir kez daha hain emellerine ulaşamamış oldular böylece 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder