Avlu Dizisi 15. bölüm özet. Deniz'in peşindeki katili bulma çabaları

Star da yayınlanan Avlu da Kudret oğlunun intikamını almak için Deniz'i avluda sıkıştırır. Tam kolunu kıracak iken yeni gelen mahkumlardan .. Deniz'i kurtarır. Zerrin Kudret'e eski gücüne kavuşmak istiyorsa sözünden çıkmaması gerektiğini hatırlatır.

Deniz Dudu ve Jale'ye Alp'in kendisini öldürmek için yeni gelenlerden birini tuttuğunu anlatır. Gelenlerden Bade ismindeki kız oldukça kaslı, Ayşegül isminde doktor ki avluda Deniz'in kolunun kırılmasını engellemişti. Ortağı sahte reçete yazmış o da kontrol etmediği için suçlanmıştır. Leyla'nın ise ayağı alçıda; ağrıları vardır ve iftiraya uğradığını söyler. Kızlar yeni gelenlerle ilgilenip neden burada olduğunu anlamaya çalışırlar

Görev dağılım listesinde Deniz'in tek başına depoda olacağını gören birisi bir dikiş makinesini kapının üzerine koymuş; iplerle düzenek hazırlamış. Deniz içeri girerken son anda fark edip kurtulur.

Özlem; Zerrin'e gidip Oktay'a raporu kendisinin yazdığını itiraf etmek ister. Oktay ise raporu Murat'ın yazdığından neredeyse emindir. Arkadaşına trip atar. Yemekhanede Oktay kavga çıkartır. Oktay ve Özlem'in yakınlığından rahatsız olan Zerrin; Oktay'ın şikayet yazısını Özlem'in yazdığını görmesini sağlar. Oktay sinirlenip Özlem'e gider ve kadına her şeyin bittiğini söyler.

Deniz; Hüseyin'den yeni gelen mahkumların dosyalarına bakıp neden girdiklerini öğrenmesini ister. Leyla hırsızlıktan, Bade sevgilisini bıçaklamaktan içeri girmiş. Doktorun dosyasını saklı tutmaktalarmış. Deniz gece doktoru da sıkıştırır; dosyasının neden saklı olduğunu sorar. Ameliyatta bir hastası ölmüştür.

Heves yokluk krizine girer. Bahçe için gelen erkeklerin başı olan adamların başından mal ister. Azra gelen malları almak için harekete geçer ama Zerrin yüzünden alamaz. Malları alacak olan kişiler Azra'ya baskı yapar. Kudret'in parası bittiği için yeni müşteriler bulması gerekir. Azra'nın müşterilerine dadanır.

Deniz Alp'le ilgili kabuslar görür. Azra'dan silah ister. Azra karşılık olarak Deniz'den kulübedeki malları çıkarmasını ister. Aynı gece Bade'yi tek başına ilerlerken gören Deniz ve diğerleri kızı yakalar ama Bade banyoya duşa gidiyormuş. Gerçekten de o gün diğer kadınlar Bade'nin duş yapmasına engel olmuştu.

Özlem Oktay'la konuşmak için evine gider. Adam yoktur ama onun günlüğünü bulur ve okur. Orada Oktay'ın bir masumu öldürdüğünü öğrenir. Ertesi gün iş yerinde Oktay'a hesap sorar. "Nihal'i mi öldürdün?" diye sorar. Oktay o kadar sinirlenir ki "Evet. Nihal'i ben öldürdüm" der. O bunu yüksek sesle söylerken onu Murat duyar ve kavgaya başlarlar.

Deniz bahçede karşı tarafa geçip kulübeden malları alır. O sırada onların başındaki adam Deniz'e sarkar. Deniz adama karşılık verip kaçar. Deniz'in kurtardığı malları Azra dağıtırken Heves uyuşturucu olan çikolata alır. Bunu Yonca haricinde kimse anlamaz. O da susması karşılığında ilaç alır. Çatıya çıkar ve intihar etmeye kalkar. Azra kızı son anda kurtarır.

Zerrin hemen Oktay ve Murat'ı sorguya çeker ama konuyu öğrenemezler. Murat'ın kafasında karısını Oktay'ın öldürmüş olabileceği fikri dönmeye başlar. Oktay istifa dilekçesini Zerrin'e verir ama kadın dilekçeyi bir süre işleme koymayacağını söyler. Murat savcıya gidip Nihal'in dosyasının yeniden açılmasını istediğini; bir kanıtının olduğunu söyler.

Revirde yapılan sayımda 3 kutu ağrı kesici eksik çıkar. Oktay; Leyla'dan şüphelenip kadının üzerine gider ama sayımda yanlış yapıldığı ortaya çıkar

Zerrin hemen Dudu'yu çağırır. Öykü'yü alacağını söyler. Azra malı sattığını düşündüğü Kudret'e hesap sormaya gider ama sonra malı verenin Heves olduğunu öğrenir.

Sinan yaratıcı drama dersi için içinde Azra'nın da olduğu bir sınıfla çalışmaya başlar. Azra Deniz'e söz verdiği gibi kendisini koruması için bir bıçak verir.

Naciye ve kızı Özge'yle görüşte buluşurlar. Kızı okulu bıraktığını ve Alp'le evleneceğini söyler. Deniz'e de vermesi için bir zarf verir. Naciye karşı çıkar ama kız onu dinlemez. Deniz'e gönderdiği zarfta "Çok yakında kızına kavuşacaksın" yazmaktadır. Gerçekten de Deniz duşa girdiğinde bacağı alçılı olan Leyla; alçısını kırıp bıçak çıkarır ve Deniz'e saldırır. Kıran kırana bir mücadele başlar









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder