Söz Dizisi 53. bölüm özet. Dragan devletin güvenlik duvarını deldi mi

Su ve Feyzullah'ın düğününe katılan Savcı Derya'ya suikast girişimi yapılacağını önceden haber alan Yavuz hemen oraya gider. Silahıyla müdahale edemeyeceği; seslenemeyeceği için atılan kurşunun önüne atlar. omzundan vurulan Yavuz'u hastaneye kaldırıp ameliyata alırlar ama durumunda korkulacak bir şey yoktur. Kendisini bu durumdan sorumlu hisseden Derya; Albay Erdem ve Tim ameliyathane kapısında endişeyle bekler.

Dragan'ın sevgilisi Nadia; düğünde Derya'ya ateş edip öldüremeyince zorlukla kaçar. Dragan hain planını yürürlüğe koyar. Karısını öldürüp çocuklarıyla şantaj yaptığı teknisyenin yardımıyla yüksek güvenlikli hapislanedeki yakın dostu ve silah arkadaşı İvan'ı kaçırır. Kaçırırken de gördüğü; önüne çıkan herkesi öldürür. İvan sisteme sızacak bir sistem oluşturur. Ülkenin güvenlik duvarına sızıp protokole ulaşmayı amaçlarlar

Yavuz'un gelmeyeceğim dediği düğüne gelmesi; kimse görmezken savcıya ateş edildiğini fark etmesi timekilerin de savcının da dikkatini çeker.
İstihbarat uzun süredir dinledikleri biri ile Dragan'ın bu telefon konuşmalarını duyar

Keşanlı geçen bölümlerden beğendiği Melisa'nın eski işyerine gidip ev adresini alıp kıza gider. Kız oldukça şüpheci davranır. Keşanlının laflarını yanlış anlayıp panikler ve hastalanır. Sürekli "Beni babama götürme sakın" der. Babasının peşinde olduğuna dair bir şeyler söyler. Melisa uyurken içeri bir kız arkadaşı girer.

Bölücü örgütün üst düzey bir yöneticisi Viyana da bir toplantıya gidecekmiş. Yavuz da oraya gider. Bir barda bir adamı bulur ve yapılacak toplantının adresini alır. Dragan ve Nadia da oraya gelir. Yavuz onların konuşmalarını dinler. Örgütün tepe kadrosu haberdar olacak; Dragan'ın rahat hareket etmesi için büyük şehirlerde olaylar organize edeceklerdir. Yavuz örgütün tepe kadrosundaki 12 kişinin adını öğrenen Yavuz bunu ilgili istihbarata verir. Sonra da Yavuz masaya oturur

Su ve Feyzullah'ın evlenmesi Nazlı'yı tetikler. Ateş'e ne zaman evleneceklerini sorar. Ateş ise kızı istemeye gideceği anne babası olmadığı için problem çıkarır. Aşık ve Ateş terkedilmiş bir binaya girer; çıktığı yerde Ateş'in çocukluğunun geçtiği yetimhaneyle karşılaşır.

Feyzullah'ın annesi daha yeni evlilerin evinden gitmeye niyetli görürnmemektedir. Sürekli sevdiği yemekleri yapan annesinin yanında olması Feyzullah'ın hoşuna gitmektedir. Fethi sessiz telefonların sahibini öğrendiğini Eylem'e söyler. Ceylan'ın adını duyan Eylem'in canı sıkılır.

Fethi'yi bir numara arayıp konuşmamaktaydı. Bu bölüm telefonu açan kişi "Sorma" parçasını çalınca Fethi "Ceylan" diye seslenir. Telefon hemen kapanır. Fethi Ceylan'la aşk hikayelerini anlatır. Ceylan Fethi'yle sevgiliymiş. Birgün kıza gittiğinde abisi ile kızı yatakta yakalamış. Abisini dövmüş ama annesi bu duruma rağmen abisini tutunca Fethi okulu evi hatta ülkeyi terk edip gezip tozmuş. Sonra kafayı dağıtmak için askere yazılmış.

Tim ise; Erdem Albay, Eylem ile İvan'ın vereceği paket ve kuryeyle ilgili operasyon yaparlar. Kurye son anda telefonu çaldığı için buluşma yerinden uzaklaşır. Tim İvan'ın peşinden gider. Kaçma kovalamaca sahnesi yaşanır. Yetiştirme yurdunda gördükleri bir çocuğu beraberinde götürürler. Adamlar çocuğu rehin alır ama Fethi adamı öldürüp çocuğu kurtarıp İvan'daki diski alırlar.

Tim ve Eylem Viyana da Yavuz'un aldığı örgütün başındaki 12 kişinin adını öğrenmiş; bu kez onları öldürmenin veya yakalamanın sözünü Albay Erdem'e verirler. Diğer tarafta İvan'dan aldıkları diski savcı ve ekibi incelemeye başlamıştı. Dragan'ın sevgilisine yakın davranan İvan'ın türkler tarafından yakalanmasını ve elindeki programın onlara geçmesini amaçladıüını öğreniriz. Dragan'ın planı diski inceleyen ekip diskin şifresini kırdığında program asıl o zaman çalışacak ve devletin sistemine sızmakmış. O sırada Yavuz da Viyana da Dragan ve sevgilisi Nadia'ya silah doğrultmuştu





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder