Gülperi Dizisi 5. bölüm özet. Gülperi Hasan'ın velayetinden vazgeçecek mi

Show Tv de yayınlanan ve reyting oranları iyi giden Gülperi dizisinde malesef yine herkes bu vefakar yürekli kadına karşıydı. Hasan ve Ejder'i polisler alıp götürür. Gülperi ilk başta görüntüleri Kadir verdi zanneder ama sonra adama inanır. Bedriye ve Can'ı alıp evine giderken Ali kızın yolunu keser. Gülperi adama çok büyük tepki verir. Bedriye annesine karşı sempati duymaya başlar.

Evlerine geldiklerinde ev polisler arama yaparken dağıtmışlar. Apartmanda çöpler kaç gündür atılmadığı için ev sahipleri problem çıkarır. Can ablasına belli etmeden çöpleri atar. Bedriye de evi toplayıp temizler. Yemek yapar. Akşam annesi geldiğinde beraberce yerler.

Yakup ağa oğlunu almak için kefaret teklif ettirir ama yetişkin adam için parayı kabul etmezler. Kadir savcı ile konuşup hakimden Hasan için tazminatla bırakılma talep eder. Hakim kabul eder. Gülperi'yi Yakup ağa arar ve Hasan'ın tazminatı için para vermeyi kabul eder ama velayeti ona vermesini ister. Gülperi kabul etmez. Modaevi sahibiyle konuşup borç ister ama iyi niyetli kadının o kadar nakti yoktur. Ama Gülperi'yi çalıştığı bankaya yönlendirir ve kefil de olmayı kabul eder.

Yakup ağa Bedriye'yi arayıp annesinin yaptığı her şeyi; konuştuğu herkesi kendisine söylemesini ister. Kız ilk başta kabul etmez ama dedesi Hasan'ı kurtaracak tek kişinin kendisini olduğunu söyleyip Bedriye'yi kandırır. Bedriye annesinin bankadan kredi çekeceğini dedesine söyler.

Hasan 18 yaşından küçük olduğu için islah evine yerleştirilir. Kadir onu görmeye gider ve annesiyle ilgili gerçekleri bir bir çocuğa anlatır. Elindeki dosyaları ve Gülperi'nin çocuklarına yazdıkları mektupları gösterir. Ejder'in ve dedesinin yaptıklarını anlatır. Hasan kabul etmek istemeyince dosyaları ona bırakır. Hasan dosyaya bakmayı erteler ama merakına yenilip okur. Özellikle mektupların kopyasını okurken çok ağlar

Hasan'ın bulunduğu yerde iki grup vardır. Hasan akıllı ve düzgün davranır. Tuvalet temizlemeye itiraz etmez. Büyük çocuklardan birisinin küçük çocuğa alenen işkence etmesine engel olur. Kavga eder. Çocuğu kurtarır. Diğer gruptaki çocuğa ilk başta kanıp berberden jilet alır ama ona vermez. Kötü bir şey yapacağını anladığı çocuk katil olmasın diye jileti tuvalete atar.

Kadir delili kimin verdiğini soruşturur ama karısının adına ulaşamaz. Kadirlerin eve Gülperi'nin kapıcılık yaptığı binada oturanlar misafir olarak gelir. Gülperi hakkında konuşurlar. Şule yine Kadir'in ve kızının üzerine gider.

Gülperi çocuklarını yakındaki bir okula yazdırıp kalan son parasıyla kıyafet alır. Can hemen okula ve  arkadaşlarına adapte olur. Bedriye sınıfta başka yer olmadığı için Atakan diye bir çocuğun yanına oturur. Tenefüste çocukla konuştu diye Bedriye'yi görmeye gelen Ali olay çıkarır. Ali; kendisi ile gelen halaya okul çıkışı Bedriye ile beraber olduklarını söyler. Halası ve babaannesi kızla buluşup Ali ile evlenmezse dedesinin ve Hasan'ın herkesi öldüreceğini; bu yüzden tecavüz de etmiş olsa Ali ile evlenmesi gerektiğini söyler. 

Hasan dosyayı okuduktan sonra dedesiyle görüşmek ister. Dedesi ona zaten böbürlenerek annesinin parayı bulma yollarını kestiğini anlatır. Hasan; dedesinden hesap sorar. Verecek cevabı olmayan Yakup ağa sinirle söylenip kalkıp gider.

Yakup ağa; Gülperi kredi çekemesin diye onu işten attırmak için çalıştığı moda evine gider. Azamet ismindeki patron Yakup ağaya kafa tutar ve kadını işten çıkarmayacağını söyler. Yakup ağa bu kez de moda evinin mal sahibine ulaşıp dükkanı satın alır. Azamet'in kontratının bitmesine az zaman kalmıştır. Eğer Gülperi'yi işten çıkarmazsa moda evini ve tüm çalışanları sokağa atacağını söyler. Patron mecburen kabul eder ve Gülperi'nin çıkış işlemini yaparlar. Gülperi çıkan kredisine kefil olması için patronuna gidecekken işten atıldığını öğrenir. Şoke olur

Çaresiz Gülperi'ye parayı vermeyi Kadir teklif eder. Geri ödemek koşuluyla ve başka çaresi kalmadığı için avukatın teklifini kabul eder. Kadir'in Gülperi için 150 bin liralık kredi çekeceğini öğrenen Şule ağlayarak kayınvalidesini arar. Durumu çarpıtarak anlatır. Ertesi gün Kadir kredi çekerken onu cafede bekleyen Gülperi'yi kayın valide kibarca yuva yıkmakla ve para avcılığıyla suçlar. Gülperi yıkılır. Para ile gelen Kadir'e parayı istemediğini söyler.

Gülperi çaresiz Yakup ağaya gider. Oğlunun velayetinden vazgeçip dedesine bıraktığını beyan eder. Böylece Yakup ağa parayı verip torununu hapisten çıkarır. Kadir öncesinde Gülperi istemese de parayı yatırmak için hamle yapar ama yetişemez. Bu sefer hapishaneye görüşe gidip dedesinin annesi parayı bulamasın diye yaptıklarını anlatır. Annesini mi dedesini mi seçeceğini sorar. Gerçekten de hapishane çıkışı Hasan; kendisini karşılamaya gelmiş dedesi ve annesi arasında kalır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder