Erkenci Kuş 14. bölüm özet. Sanem ve Can aşk sarhoşu

Sanem de aşkını Can'a itiraf ettiğinde öpüşürler. Sanem ve Can beraber yemek yiyip içki içerler. Sanem yine yarı sarhoş olur. Can sabaha karşı kızı evine bırakır. Arşiv odasında ikiliyi samimi şekilde gören Ceycey ilişkilerini öğrenir. O gün mahallede set vardır. Ceycey önceden gidip mahalleyi dolaşıp mekan bakar.

İki aşık sürekli birbirlerini görmek için fırsat yaratırken Emre ve Aylin kötü planlar kurup ikiliyi ayırmak için çabalar. Zebercet'in yokluğunda annesi çok üzgün olduğundan işleriyle ilgilensin diye Çakalı çağırır. Onu mahallede görmek Nihat ve Menkibe'nin sinirlerini bozar. Çakal sürekli mahalleliye reklam şirketinden para lamaları gerektiğini söyler. Onların onayını alınca Deren'i para için sıkıştırır. Kadını zor anında Osman kurtarır

Güliz Osman'a ciddi asılırken Leyla bundan biraz rahatsız olur. Şirkette Emre asistanına çok büyük bir firmayı bağlamak üzere olduğunu söyler. Babasının bile bağlayamadığı bu şirket onların bozulan para dengesine çok iyi gelecektir. Emre Leyla'yı önceden söz verip unuttuğu mekana salata yemeye götürmeyi teklif eder. Leyla tekrar umutlansa da Emre'nin restaurantta birine rüşvet verdiğini ve kendisini de kamuflaj için çağırdığını anlayınca çok bozulur.

Menkibe ve Nihat bakkalın borcu olan parayı taksitle ödediğini zannettikleri kızlarına ellerine geçen parayı vermek ister ama Sanem kabul etmez. Anne baba bu kez toptancıyı sıkıştırınca Sanem'in parayı toptan ödediğini öğrenirler. Önce Sanem'i ardından Ayhan'ı sıkıştırır ama cevap alamazlar.

Mahallede set kurulur. Yemekleri yine Menkıbe yapar ama kadının aklı kızındadır. Parayı Can'dan aldığı sonucuna varırlar. Can'a ilgisini de fark ettikleri kızlarını adamdan ayırmak için bir kaç pembe yalan söylerler.

Mahalledeki çekimde ajanstan gelen uzun bacaklı Rus kızları Sanem kıskanır. Mankenlere itiraz etse de zaman azlığından kabul edilmez. Bu sefer kuaföre kızları kaçırtır. Sanem, Ayhan, Aylin ve Deren 80li yıllar konsepli reklamda oynarlar. yemek arasında buluşan Sanem ve Can'ı takip eden anne babasını karşısında gören kız; başka bir yalan söyler. Artık anne babası Can'ı çapkın zannetmektedir.

Aylin bu arada mahalledeki çekimde dedikodularıyla ünlü kuaförden Osman ve Sanem'in nişanlı olmadığını tüm mahallenin bildiğini öğrenir. Can'ın da bunu öğrenmesini hatta yüzüğü bulması gerektiğini düşünen Aylin'in eline bu fırsat ertesi gün kahvaltıda Canlarda geçer. Kahvaltı eden sevgilinin yanında kazayla olmuş gibi yaparak çantasının içindekileri yere saçar. İçinden nişan yüzüğü olarak taktığı meşhur yüzük düşer. Can yüzüğü tanır ve Sanem'e "Bu senin nişan yüzüğün değil mi?" diye sorar. Sanem ne diyeceğini bilemeden öylece kalır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder