Avlu Dizisi 17. bölüm özet. Saçlarımı savururum; haklarımı savunurum

Star da yayınlanan Avlu dizisinde Deniz 15 yıla mahkum olmuştu. Adliye çıkışı Alp'in tuttuğu bir kiralık katil Deniz'e ateş eder. Murat'ın erken fark etmesi sayesinde kadın ufak bir sıyrıkla kurtulurken bir jandarma da yaralanır. Murat hemen ambulansla Deniz'i hastaneye götürür. Deniz saldırı yerinde Alp'i görmesine rağmen şüphelendiği kimse olmadığını söyler

Emniyet saldırı anındaki suikastçinin görüntülerini bulup araştırılmaya başlar. Alp ise suikastı gerçekleştiremeyen adamını vurdurur.

Kudret ceza evine girince Deniz'in 15 yıl yemesini kutlamaya başlar. Alp annesini görmeye gider. Onu bir tek şartla affedeceğini söyler. Naciye'ye bir video izletir. Videoda kızı uyuyorken kafasına silah dayayıp Naciye'den kızını kurtarmak istiyorsa ceza evinde Deniz'i öldürmesini ister.

Deniz'e düzenlenen başarısız suikastten sonra savcı Zerrin'i azarlar. O da kontrolün onda olduğunu ispatlamak için Umut radyoyu hiç bir gerekçe göstermeden süresiz olarak kapatır.

Heves'i içki içerken gören Zerrin kızı sorguya çeker. Kadının üzerine geldiği bir anda Zerrin kendini tutamaz ve Heves'in gırtlağını sıkar.

Zerrin bahçe uygulamasını da sebepsiz bitirir. Havalandırmayı da 15 dakika ile sınırlandırır. Zerrin; Azra'dan habersiz kıza gelen ve kızın açmadığı annesine ait mektupları okur. Azra çok öfkelenir. Sonrasında Sinan'ın verdiği Yaratıcı Drama dersini o gün çalışma alanı olmadığını söyleyip iptal eder. Sinan'ın torpili de işe yaramaz.

Savcı; Oktay'ın ifadesinin doğruluğunu araştırmaya başlar. Günlükte bahsedilen zamanda özel kuvvetlerde çalışıp çalışmadığı, operasyon düzenlenip düzenlenmediği araştırılır ancak operasyonda ölenler olduğundan dosyaya gizlilik kararı çıkarılmış. Savcı Nihal müdürü öldürdüğünü ispatlayamazken Oktay da suçsuz olduğunu ispatlayamaz. Dava delil yetersizliğinden düşer.

Zerrin; Murat'a da Deniz'e zaafı olduğu için hastaneye götürdüğünü ima eder.

Oktay serbest kalır. Zerrin adamın evine ziyarete gelip çaktırmadan halının altına Murat'ın iki bölüm önce kaybettiği ve kendisinin bulduğu kimlik kartını koyar. Oktay kartı bulur ve günlüğünü alanın Murat olduğunu zanneder. Zerrin'e gidip kartı gösterir. Hesap sormayı planlarken Zerrin Oktay'a Murat'a yaklaşıp planı neymiş onu öğrenmesini tavsiye eder. Zerrin Murat'ı da çağırıp ona kartını Oktay'ın evinde bulduğunu ve içerden birinin üzerine suç atmaya çalıştığını; bulmak için etrafa güvenmemesini söyler.

Naciye hemen Deniz'e gidip şu saatte şurada konuşmak istediğini söyler. Kudret Naciye'yi Deniz ile konuşurken görüp sorgularken Deniz de gelir. Naciye hayatından korktuğu için Deniz'den kendisini onların koğuşuna aldırtmasını ister. Deniz sabah Zerrin'den Naciye'yi kendi koğuşlarına almasını ister. Zerrin "Tamam" der. Azra tabi ki Naciye'nin koğuşlarına gelmesini istemez. Azra gözünü Naciye'den ayırmaz ve Deniz'i öldürmek için gece odasına girince kadını yakalar.

Naciye bu sefer de Zerrin'e gider. Zerrin Naciye'ye yardım etmez ve anlattıklarını Kudret'e anlatır. Kudret Naciye'ye bir bıçak verip "Ya Denzi ya kızın demiştik beceremedin. Şimdi ya sen ya kızın" diyorum der. Sabaha çıkmasını istemediğini söyler. Naciye çaresiz bileklerini keser ve af dilemek için Deniz'in odasına gider. Saldırma sebebini söylerken düşüp bayılır. Naciye yardım çağrılır; ambulansla hastaneye götürülür.

Azra; Zerrin'in Heves'in boğazını sıktığını öğrenir. Ardından Zerrin güvenlik gerekçesiyle Deniz'i başka hapishaneye yollama kararı alır. Azra bunu duyunca herkesi toplayıp müdürenin odasını basar. Heves kadının karşısında onu suçlayamaz. Zerrin Kudret'i çağırıp Azra'ya karşı harekete geçmesi için onu desteklediğini söyler.

Deniz'e veda partisi verme planları yaparlar. Karyola demirlerini söküp bezlerle yumuşatırlar. Sabah oraya gelen Özlem ve Hüseyin'i rehin alırlar. Avluya çıkıp yatakları ateşe verirler. Zerrin isyana müdahale ettirmez; jandarma da çağırmaz. Aksine Kudretlerin koğuşun kaydını kapatır. Koridorda iki grup karşılaşır. Azra'ların grup onları yarıp ortak alana girer. Yaralılar vardır.

Rehinelerin yardım istekleri ve kendi taleplerini içeren bir video çekip internette paylaşırlar. Sosyal medyada yayılan görüntülerle ceza evi önünde kadın dernekleri toplanıp slogan atmaya başlar. Resmi yetkililer de ceza evine gelir. Özel harekattan da kişiler gelip ceza evinde girer. Pazarlıklar yapılır. İki tarafta iyi niyetlidir.

Avluya toplanan Azra'nın grubu ellerindeki sopaları bırakır. Rehineleri salıverir. Ancak araya karışıp jöh.a taş atan ve saldıran Kudret'in grubu yüzünden isyan alevlenir. Azra ve ekibi yapmamaları için ihtar etse de ortalık karışır. İki taraf kavga ederken Kudret elinde kesici aletle Deniz'e doğru saldırır. Azra araya girer; kızı Deniz kurtarır. O arada dayak yiyip yere düşen Dudu'nun yardımına Jale koşmaktadır. Mahkumlardan birisi cebinden silah çıkarıp Deniz'e nişan alıp ateş eder. Kurşun Jale'ye denk gelir. Kurşunu sıkan mahkum kendi kafasına da sıkar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder