Erkenci Kuş 16. bölüm özet. Fikri Harika batıyor mu

Star da yayınlanan Erkenci Kuş da geçen hafta Sanem büyük itiraflarda bulunmuş; sakladığı sırların bir kısmını Can'a söylemişti. Can Sanem'e o kadar kızgındır ki anlattıklarını duyamaz; anlayamaz. Sanem ne yaparsa yapsın Can'a sesini duyuramaz. Eve girme nedeni olarak Emre için dosya çalmasını gösterince Can hemen kardeşini arayıp eve çağırır. Emre annesine gönderilecek bir dosya olduğunu Sanem'e para verdiği için de kızın bunu yaptığını söyler.

Emre büyük bir firmayı bağlamak için genel müdürüne 2. rüşvet taksidini verir. Şirketin yapacağı tüm ödemeleri bu büyük firmayı bağlayınca zaten yapacağını planlar. Ancak genel müdür herkesten aldığı paralarla kaçar. Geride rüşvet aldığı şirketleri ve miktarları bıraktığı için Fikr-i Harika'nın da rüşvet verdiği ortaya çıkar. Can inanmak istemez ama Emre zaten inkar da edemez.

Şirketin alacaklıları aramaya, kapılara dayanmaya başlar. Rüşvet söylentisi yayılmaya başladığında rakip şirketler olayı daha da köpürtür. Battıklarına dair söylentiler müşterilerin onları bırakmasına sebep olur. Müşteriler bıraktıkça ve alacaklılar panik olup aradıkça batış hızlanır. Ellerinde Remide hanım haricinde büyük müşteri kalmaz. Fabre'ye ise ulaşamazlar.

Emre Aylin'den evini satmasını ister ama kadın başka güvencesi olmadığını söyleyerek "Hayır" der. Üstelik kendi şirketine ortak olduğu sözleşmeyi Can'a göstermekle Emre'yi tehdit eder. Bankalardan kredi de alamayınca ortaklık paylarını satmaya karar verirler. Diğer şirketler elle tutulur bir teklif yapmaz. Can iflas ettiklerini açıklamaları gerektiği drektifini verir.

Mahallede yanlış anlaşmalar sonunda Sanem'in peşinde mafya olduğu ve Osman'la nişanlı olduğunu duydukları için çocuğu dövecekleri söylentisi çıkar. Nihat ve Menkibe önce inanmazsa da siyah pahalı bir araba Sanem'i sorunca biraz kuşkulanırlar. Sanem eve geç gelince geldiğini görmeyip karakolda sabahlarlar. Muzaffer ise siyah pahalı aracın plakasından kime ait olduğunu bulur

Sanem şirkette Can'la konuşmak ister ama olanlar yüzünden yaklaşamaz bile. Onsuz olmaya dayanamayan Can da kızın şirkete borcunu bahane edip gitmesine izin vermez. Sanem Can'a hislerini anlatan bir mektup yazar ama Can okuyamaz.

Sanem'i mahallede arayan İtalyan parfüm firması sahibi Fabre imiş. Sanem'den kokusunun formülünü kendilerine vermesini ister. Bunun karşılığında para da iş de vermeyi önerir. Sanem ilk başta kabul etmez. Sonrasında şirkette işler kötüye gidince Fikr-i Harika'ya yardım etmesi karşılığında parfümü değiştirerek vermeyi kabul eder.

Sanem Emre'yi göreye gelen Aylin'in elindeki dosyayı tanır. Gizlice girip dosyanın içeriğine baktığında Aylin ile Emre'nin ortak olduğunu anlar. Sözleşmeyi yanına alır. Fabre şirkete gelir. %20 hisseyi satın alıp onları bu dar boğazdan kurtarmayı teklif eder. Sözleşmeler imzalandıktan sonra ise bunu Sanem istediği için yaptığını ve karşılığında kokusunu alacağını söyler. Sanem'le zaten görüşüyorduk; ona yaptığımız iş teklifini kabul ettiği için daha da görüşeceğiz de der. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder