Bir Zamanlar Çukurova 5. bölüm, Hapishanede yangın çıktı, Yılmaz gerçekten öldü mü


ATV'nin reyting rekortmeni dizisi Bir Zamanlar Çukurova 5. bölüm çok sürükleyiciydi. Demir gerçek yüzünü iyice göstermeye başladı. Yılmaz hapisten kaçabilmek için kendini şişletmişti, ağır yaralandı, hastanede iki gün kendini bilmeden yattı, fırsatını bulunca kaçmanın planını yaptı..
Demir ise çiftliğe döndüğünde Züleyha'yı göremeyince çılgına döndü. Haminine'den Züleyha'nın tren bileti aldığını öğrenince, onun İstanbul'a Yılmaz'ı görmeye gittiğini tahmin etti. Ertesi gün Züleyha İstanbul'a vardı, hemen cezaevine gitti, müdürün odasına aldılar onu, karşısında da koltukta oturan Demir duruyordu.

Demir her şeyi biliyormuş, hatırladı o zamanı, Yılmaz'ı cezaevinde ziyarete geldiği zamanı. Yılmaz ona söylemiş Züleyha ile kardeş olmadıklarını, o benim nikahsız karım demiş. Demir de bile bile evlenmiş Züleyha ile, ona aşık olduğu için yapmış bunu. "Bunca zaman bana yalan söylediniz" diye çıkıştı Yılmaz'a. Derdini anlattı çocuk, özür diledi. Züleyhasının Demir'e emanet ettiğini sanırken zavallı çocuk başlarına gelecekleri bilmiyordu tabii.

Züleyha, abimi görmek istiyorum dedikçe öfkeden deliye döndü Demir, tokat attı Züleyha'ya. Ağlaya ağlaya götürdü kızcağızı. Yemeğe götürdü, alışverişe götürdü, zorla mutluymuş gibi yapmasını istedi ondan. Zavallı kızcağız, zorba adamın elinde kaldı. Zorla balık yediriyor ona, "Aferin benim karıma" diyor sonra. Abimi görmek istiyorum dedikçe iyice sinir oldu. Söylemiyor da gerçeği bildiğini. "Sen abna denk değilsin, ama sana aşık olduğum için evlendim seninle, seni de bey karısı yaptım. Artık benim karımsın, abini unutmak zorundasın" dedi. Yılmaz'ı kurtaracağını da söyledi, yalan söyledi,.

Hünkar Hanım araştırdı Züleyha'ya bileti ve arabayı kimin temin ettiğini. Gaffur'un kzı akrdeşinden şüphelendiler. Gaffur da Züleyha'nın mektuplarını görünce dövdü kızkardeşini. Gaffur'un karısı saniye de Züleyha'ya olan öfkesini gizleyemiyor artık.

Demir de Hünkar Hanım da ayrı ayrı endişe ediyorlar, durum ortaya çıkacak mı diye. Bu arada Yılmaz'ın yaralandığını öğrenen Sabahattin, onunla ilgili bilgi almaya çalıştı, başaramadı.

Şermin kıskançlığından ne yapacağını şaşırdı artık. Bir arkadaşından aldığı akıl ile bir kadına gidip Züleyha'nın bebeğini düşürtecek bir ilaç aldı. Akşam ilaçlı tatlıyı yanlşılıkla Sabahhattin yedi ve zehirlendi adamcağız. Anladı durumu, "Söyleyeceğim" diye bağırıp koştururken Demir ve Züleyha fırladılar evden. Zehirlendiğini söyleyip kendini hastaneye götrüttü Sabahattin, ama gerçeği söylemedi. zavallı adamcağız.

Bu arada Demir de Hünkar da birbirlerine gerçeği bildiklerini söylemiyorlar. Demir, "Ne abisi ya" deyince gözlerini açtı Hünkar, biliyor mu acaba diye. "Zaten öz abisi değil" dedi Demir.

Hünkar,Züleyha'yı bebeği için en iyisinin bu olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Yılmaz'ın arkasından gitseydin ne olacaktı, bak şimdi parlak bir gelecek var bebeğinin önünde" dedi.

Yılmaz, ertesi gün taburcu edileceğini öğrenince planını uygulamaya koydu ve hastaneden kaçtı. Yürüdü yürüdü, o uzun yolu aşıp Adana'ya vardı. O arada Demir yılmaz'ın kaçtığını öğrendi. Yakalandığı takdirde bana bildirin dedi. Yılmaz gece gizlice çiftliğe geldi, Hünkar Hanım'ı ahırda yakaladı, ondan hesap sorup Züleyha'yı sorarken arkadan gelen Gaffur onu bayılttı. sonra da bağlayıp karakolun kapısına bıraktı. "Züleyha onun bunu malı oldu" deyip delirtti bir de onu.
Bu arada Demir annesine söyledi, Züleyha ile Yılmaz'ın kardeş olmadıklarını, karı koca olduklarını. Hünkar bilmiyormuş gibi yaptı. "Çok aşık oldum Züleyha'ya" dedi Demir.

Demir de öğrendi Yılmaz'ın geldiğini, hücreye girip dövdü, onu başına da silah dayadı. Arkadaşı gelip engel oldu ona. Yılmaz yaralı, hasta, üşüyor, çaresiz ama ümidini kaybetmedi. "Eğer hayatta kalırsam ölümün benim elimden olacak Demir Yaman" diye yemin etti." İstanbul'a cezaevine geri gönderdiler Yılmaz'ı.

Züleyha Yılmaz'la ilgili gelişmelerden haberdar olunca bir anda kendini kaybetti, makas alıp kendini öldürmekle tehdit etti Hünkar Hanım'ı. Sonra vazgeçti. Bebeğinden özür diledi, artık sadece onun için yaşamaya karar verdi, Yılmaz'ının tek hatırası olan bebeği için.

Koğuşa geri döndü Yılmaz. Bir de ne görsün Züleyha'nın üvey abisi Veli de aynı koğuşa geldi. Tartışırlarken Züleyha Demir Bey'in nikahlı karısı oldu dedi. yılmaz inanmadı, dövdü onu. O sırada kargaşa çıktı koğuşta, yangın çıktı.

Adana'da Hünkar, Demir ve Züleyha, yemek masasında radyodaki akşam haberlerini dinlerlerken cezaevinde isyan sonucu çıkan yangından bahsedildiğini duydular. Yangında dört mahkumun dumandan zehirlenerek öldüğü söylendi, ölen mahkumların isimleri sayıldı, biri de yılmaz'dı. Züleyha dehşet içinde kaldı, düşüp bayıldı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder