Captain Marvel oyunculari ve hakkinda bilgiler?



Captain Marvel



Oyuncuları ve Biyografileri

Brie Larson

ABD - 1 Ekim 1989

Brie Larson Biyografisi

Brianne Sidonie Desaulniers, bilinen adıyla Brie Larson, Amerikalı aktris ve şarkıcı.
Sacramento, California'da Fransız-Kanada kökenli bir ailenin çocuğu olarak doğan Larson, çocuk yaşlarda sinemayla ilgilenmeye başladı. Right on Track, Sleepover, Remember the Daze, United States of Tara, Scott Pilgrim vs. the World, 21 Jump Street, ve Short Term 12 gibi filmlerde oynadı. 2015 yapımı Gizli Dünya (Room) filmindeki Joy 'Ma' Newsome rolüyle büyük beğeni topladı ve En İyi Kadın Oyuncu dalında aralarında Oscar ve Altın Küre'nin de bulunduğu birçok ödül kazandı. 2017'de Kong: Skull Island filminde fotoğrafçı Weaver rolünde oynadı. 2019'da gösterime giren Captain Marvel filminde baş kahraman savaş pilotu Carol Danvers'ı (Captain Marvel) canlandırdı.
Ayrıca müzikle de ilgilenen Larson, 2005 yılında Finally Out of P.E. adında bir albüm çıkardı. Sanatçı uzun süredir birlikte olduğu müzisyen Alex Greenwald ile 2016'da nişanlanmıştır.

Samuel L. Jackson

ABD - 21 Aralık 1948

Samuel L. Jackson Biyografisi

Samuel Leroy Jackson, kısaca Samuel L. Jackson, tiyatro ve sinema oyuncusu. Kendi döneminin en iyi karakter oyuncuları arasındadır.
Elizabeth ve Roy Henry Jackson çiftinin tek çocuğu olarak Washington D.C.'de doğdu. Chattanooga, Tennessee'de annesi tarafından büyütüldü. Babasını ömrü boyunca sadece 2 kez gören sanatçının, kendine ve çocuğuna bakabilmek için fabrika işçiliği gibi birçok farklı işte çalıştı. Riverside Lisesi'nde okudu. Morehouse College'da Sualtı Biyolojisi okurken oyunculukla tanıştı ve bölümünü değiştirerek 1972'de mezun oldu. Tiyatro kökenli Samuel L. Jackson, 1980'lerle birlikte sinema filmlerinde küçük roller almaya başladı. Die Hard serisinin üçüncüsünde Bruce Willis'le ve The Long Kiss Godnight'da Geena Davis'le beraber rol alarak bugünkü popülerliğini kazandı. Yani 40'ından sonra şöhrete kavuştu. Ona sinemada ilk şans tanıyan isim kendisi gibi bir siyah olan yetenekli yönetmen Spike Lee'dir. Onun Do The Right Thing ve Jungle Fever gibi birkaç filminde yardımcı rollerde çok iyi performanslar ortaya koyan Jackson, daha sonra Tarantino'nun Pulp Fiction'ında İncil'den ezbere bölümler okuyan gangster Jules karakteriyle dikkatleri üzerine çekti ve Hollywood'un pek çok büyük prodüksiyonunda rol alma şansına kavuştu. Yine Tarantino'nun Jackie Brown'ındaki silah ve uyuşturucu kaçakçısı Ordell rolüyle Berlin Film Festivali'nden bir Altın Ayı kazandı. Amerika Film Endüstrisi'ndeki önyargılar ve siyah oyunculara yeteneklerini ortaya koyabilecekleri rollerin teklif edilmemesi nedeniyle geç üne kavuşan Jackson, son yıllarda bunun acısını çıkartırcasına yılda 3-4 filmde oynamaktadır. Star Wars'un 2000'lerdeki 2. üçlemesinde Mace Windu karakterini canlandırdı. Marvel Sinema Evreni'ne Nick Fury karakteriyle girdi. 2012 yapımı Tarantino filmi Django Unchained'de Stephen karakteriyle bir kez daha yeteneğini ispatladı. Bir sonraki Tarantino filmi The Hateful Eight'te de başroldeydi.
1980'de LaTanya Richardson ile evlenen Jackson'ın 1982 doğumlu Zoe adında bir kızı vardır.

Ben Mendelsohn

Avustralya - 3 Nisan 1969

Ben Mendelsohn Biyografisi

Ben Mendelsohn, Avustralyalı aktör.
Melbourne şehrinde dünyaya geldi. Carole Ann (kızlık soyadı Ferguson) ve Frederick Arthur Oscar Mendelsohn'ın oğlu olarak doğdu. Babası Melbourne Howard Florey Enstitüsü'nün önde gelen tıbbi araştırmacılarındandır. Uzun süre ailesiyle birlikte Avrupa ve ABD'de yaşayan Ben, lise için Melbourne döndü. Tiyatro eğitimi aldıktan sonra, arkadaşları arasında Crawford Productions'ın seçmelerine katılabilen tek isim oldu.

Djimon Hounsou

Benin - 24 Nisan 1964

Djimon Hounsou Biyografisi

Djimon Gaston Hounsou, Beninli aktör.
1964 senesinde Batı Afrika ülkesi Benin'de (O zamanki adıyla Dahomey), Cotonou şehrinde doğdu.  Albertine ve Pierre çiftinin çocuğuydu. 13 yaşındayken ailesi onu Paris'teki abisinin yanına okula gitmek üzere gönderdi. Ama Hounsou, okulu pek sevmedi ve çalışmak üzere okuldan ayrıldı. Çok uzun bir süre iş bulamayan Djimon, bir yıla yakın bir süre Paris'in sokaklarında yaşadı, köprülerin altında uyudu, yemek bulabilmek için çöp kutularını karıştırdı, meşhur Pompidou Meydanı'nın süslü çeşmelerinde yıkandı ve tabii para için dilendi.
1989 yılında iş için gittiği Los Angeles'ta Madonna tarafından keşfedildi. Böylece, o zamanlar Madonna'nın en ünlü şarkılarından biri olan unutulmaz “Express Yourself”in klibinde, yıldız şarkıcıya eşlik etti. Zaten çocukluğundan beri oyunculuğa ilgisi ve yatkınlığı olan Hounsou, Fransa'da sektörün çok kısıtlı olması ve siyahî oyunculara sunulan rollerin çok fazla olmamasından dolayı Los Angeles'a taşınmaya karar verdi ve böylece Hollywood macerası başlamış oldu. Ülkemizde de 90'larda çok popüler olan Evimiz Hollywood'da gibi dizilerde ve çeşitli kliplerde yer aldıktan sonra onu tüm dünyaya tanıştıracak ve oyunculuk gücünü gerçek anlamda ortaya koymasını sağlayacak film “Amistad”da rol aldı. Rol arkadaşları iki ünlü oyuncu Morgan Freeman ve Anthony Hopkins idi. Tecrübeli yönetmen Steven Spielberg'ün de teşvikiyle ve atalarının yaşadıkları gerçek bir dramı sahnelemenin verdiği azimle, kısıtlı İngilizcesi'ne rağmen büyük ve güçlü bir oyunculuk çıkardı. Bu rol kendisine parlak bir geleceğin kapılarını aralamakla kalmadı, En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre'de adaylık kazandı.
Amistad'ın bütün başarılarına rağmen, gerisini getirmek çok da kolay olmadı. Filmden sonra yapımcılarla yaptığı bazı görüşmelerde İngilizcesinin yeterli olmaması nedeniyle eleştirilir ve birçok rolden geri çevrildi. Ancak Russell Crowe'la “Gladyatör”, Keanu Reeves’le “Konstantin” gibi filmlerde yardımcı oyunculuk yaparak kendini gösterdi. “Yeni Bir Ülkede” (In America) filmi, Amistad'dan sonra kendisi hakkında en iyi yorumların geleceği ikinci filmi oldu. İrlanda'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin yeni dünyalarına adapte olma süreçlerinde karşılarına çıkan ve onlara beklenmedik derecede yardımcı olan bir sanatçıyı canlandırdığı rolüyle bağımsız film festivallerinden bol ödül alarak, o yıl Oscar ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday oldu.
2006'da vizyona giren “Kanlı Elmas” filminde son derece iyi bir performans sergiledi. 1990'ların başlarında Sierra Leone'deki iç savaş döneminde geçen filmde başrolü Leonardo Di Caprio ve Jennifer Connelly ile paylaştı. Bir kez daha En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar adayı oldu. Yedinci Oğul, Hızlı ve Öfkeli 7, Kral Arthur Kılıç Efsanesi, Tarzan Efsanesi gibi yüksek profilli filmlerde oynayarak kariyerini devam ettirdi.
2007-2012 yılları arasında Kimora Lee Simmons ile birlikte olan Hounsou'nun 2009 doğumlu Kenzo Lee Hounsou adlı bir çocuğu vardır.

Lee Pace

ABD - 25 Mart 1979

Lee Pace Biyografisi

Lee Grinner Pace, 1979 doğumlu ABD'li aktör. Pushing Daisies dizisindeki Ned rolüyle ünlenmiştir. Ayrıca Düşüş (The Fall), Alacakaranlık serisi ve Hobbit serisi filmlerinde çeşitli roller almıştır.
1979'da Chickasha, Oklahoma'da dünyaya geldi. Öğretmen Charlotte ve mühendis James Roy Pace'in çocuğuydu. Sally adında bir kız, Willam adında bir erkek kardeşi bulunuyordu. Babasının işi nedeniyle çocukluk yıllarında birkaç sene Suudi Arabistan'da yaşadı. Sonrasında Houston'a taşındılar. Klein Lisesi'nde okudu. Henüz lise yıllarında tiyatro sahnesinde görünmeye başladı, Alley Tiyatrosu'yla sahneye çıktı. 1997'de prestijli Juilliard School'a kabul edildi. Burada drama eğitimi aldı.
2003 yapımı televizyon filmi Soldier's Girl sayesinde ün kazandı. Altın Küre adaylığı elde etti. 2006 yapımı Düşüş filmindeki başrolüyle popülerliği arttı. Aynı yıl oynadığı The Good Shepherd filmi, Berlin Film Festivali'nde ödül kazandı. Pushing Daisies dizisindeki Ned rolü sayesinde tüm dünyaca tanınan ve beğenilen genç oyuncular arasına girdi. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 filminde Garrett karakteriyle yer aldı. Peter Jackson'ın Hobbit üçlemesinde Thranduil rolüyle beğeni topladı. Bu sırada Marvel Sinema Evreni'ne Galaksinin Koruyucuları filmindeki Ronan karakteriyle giriş yaptı. Bunlar dışında The Program, The Book of Henry gibi yapımlarla sinemada farklı türde yapımlarda oynamaya devam etti.
2018 yılının Mart ayında biseksüel olduğunu açıklamıştır.

Gemma Chan

İngiltere - 29 Kasım 1982

Gemma Chan Biyografisi

Gemma Chan, İngiliz aktris.
1982'de Çin kökenli eczacı bir anne ve Hong Kong'da çalışmış bir mühendisin kızı olarak Londra'da doğdu. Kent yakınlarındaki Sevenoaks kasabasında büyüdü. Oxford Üniversitesi'ne bağlı Worcester College'da hukuk eğitimi aldı. Mezuniyetinin ardından bir hukuk bürosunda staj yapmaya hazırlanırken oyunculuk yapmaya karar verdi ve Drama Centre London'da oyunculuk eğitimi gördü.
2009'da Doktor Who dizisinin 2009'da yayınlanan The Waters of Mars bölümündeki Mia rolüyle dikkat çekti. Yine o yıl oynadığı Exam filmindeki Çinli kız rolüyle beğeni kazandı. Secret Diary of a Call Girl dizisinin 4. sezonunda Charlotte karakterini canlandırdı. 2015'te başlayan Humans dizisinde ilk 3 sezon Anita (Mia) rolüyle şöhreti iyice arttı. 2016'da Fantastik Canavalar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminde Madam Ya Chou rolünde oynadı. 2018'de Crazy Rich Asians filminin kalabalık kadrosunda yer aldı. 2019'da gösterime giren Kaptan Marvel filminde Minn-Erva rolünde oynadı.

Mckenna Grace

ABD - 25 Haziran 2006

Mckenna Grace Biyografisi

Mckenna Grace, Amerikalı aktris.
2016 yapımı Deha (Gifted) filmindeki Mary rolüyle büyük beğeni kazandı. 2017 yapımı Ben Tonya (I, Tonya) filminde ise Tonya Harding'in küçüklüğünü canlandırdı. 2019'da gösterime giren Captain Marvel filminde ise Kaptan Marvel'ın (Carol Danvers) çocukluk yıllarındaki haline hayat verdi.

Jude Law

İngiltere - 29 Aralık 1972

Jude Law Biyografisi

David Jude Heyworth Law, İngiliz aktör.
1972'de Londra'da dünyaya geldi. Öğretmen Margaret Anne ve Peter Robert Law çiftinin çocuğu olan sanatçının Natasha Law adlı bir kız kardeşi bulunmaktadır. 12 yaşında Ulusal Gençlik Müzik Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamıştır. 17 yaşında Families isimli Tv şovunda rol almak üzere okulu tamamen bırakmıştır. 1992 yılında sahne kariyerine adım atmıştır. Londra sınırları içerisinde birçok oyunda rol almış ardından Broadway'e geçiş yapmıştır. Buradan sonra beyaz perdede bağımsız filmler de yer almıştır. İlk önemli filmi Ethan Hawke ve Uma Thurman ile rol aldığı Gattaca'dır. Ancak asıl ününe Yetenekli Bay Ripley filmindeki rolü ile ulaşmıştır. Bu rolüyle En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre adayı oldu. Aynı dalda BAFTA Ödülü'nün sahibi oldu.
2000'li yıllarda birçok önemli filmde oynadı. Enemy at the Gates, A.I. Artificial Intelligence, Road to Perdition ve Cold Mountain filmleriyle birçok ödül adaylığı elde etti. Sonrasında The Holiday, Dr. Parnassus gibi filmlerde oynadı. 2009 yapımı Guy Ritchie filmi Sherlock Holmes'de Dr. Watson rolüyle beğeni topladı. 2012 yapımı Anna Karenina'da Karenin rolünde oynadı. Dom Hemingway, Kara Deniz, Kral Arthur: Kılıç Efsanesi gibi farklı türde filmlerle kariyerine devam etti.
1997'den 2003'e kadar aktris Sadie Frost'la evlilik gerçekleştiren Law'un Rafferty Law (d. 1996), Iris Law (d. 2000) ve Rudy Law (d. 2002) adlarında 3 çocuğu olmuştur. Boşanmasının ardından Samantha Burke'le ilişkisinden 2009'da Sophia adlı bir kızı, Catherine Harding'le ilişkisinden de 2015 doğumlu Ada adlı bir kızı olmuştur.

Clark Gregg

ABD - 2 Nisan 1962 -

Clark Gregg Biyografisi

Clark Gregg, 80’lerin sonundan itibaren filmlerde ve dizilerde küçük roller almaya başladı. Bu filmlere artık türünün klasiklerinden sayılan “The Usual Suspects” ve Paul Thomas Anderson başyapıtı “Magnolia” da dahil. Gregg’in gözü aslında yönetmenlikteydi, ama bu işe sıra gelinceye kadar bir dizi filmde irili ufaklı roller üstlenmesi gerekiyordu. Gregg’in öncekilere nispeten daha büyük roller üstlendiği filmler arasında, Steven Spielberg’ün yönettiği “Artificial Intelligence: AI”, Robin Williams’ın ilk kez kötü adamı oynadığı “One Hour Photo”, Mel Gibson’lı savaş filmi “We Were Soldiers”, Anthony Hopkins-Nicole Kidman filmi “The Human Stain”, Scarlett Johansson’lı romantik komedi “In Good Company” bulunuyor. Gregg, 2000 yılında yazarlık becerilerini ispat etme fırsatı buldu ve Robert Zemeckis’in yönettiği, Michelle Pfeiffer’ın başrolde oynadığı oldukça ses getiren gerilim filmi “What Lies Beneath”in senaryosuna imza attı. Son olarak Robert Downey Jr.’ın küllerinden yeniden doğmasını sağlayan süper kahraman filmi “Iron Man”de rol alan Gregg, 2008 yılı içinde nihayet ilk yönetmenlik denemesini gerçekleştirdi. 2008 Filmekimi’nde gösterilen ve “Fight Club”ın yazarı Chuck Palahniuk’un romanından uyarladığı “Choke” adlı film, bağımsızların kalesi Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Kenneth Mitchell

Kanada - 25 Kasım 1974 -

Kenneth Mitchell Biyografisi

Lashana Lynch

Amerika - 26 Mart 1984

 C

Lashana Lynch Biyografisi





Oynadığı filmleri ve diziler
Half & half 2005
Hannah Montana 2008
Entourage 2009 
NCIS 2009




Rune Temte

Norveç - 1 Kasım 1965 -

Rune Temte Biyografisi

Raul Torres

Seçiniz - 0000-00-00

Raul Torres Biyografisi

Raul I. Torres, Meksika kökenli Amerikalı aktör.

Algenis Perez Soto

Bilinmiyor - -

Algenis Perez Soto Biyogra

Robert Kazinsky

Bilinmiyor - -

Robert Kazinsky Biyografisi

Robert Kazinsky, İngiliz aktördür. Bilindiği en isi rolü Sky1 kanalında 2005 - 2006 yıllarında yayınlanan Dream Team dizisindeki Casper Rose karakteridir. daha sonra 2006 yılında yayınlanmaya başlayan ve BBC One kanalında yayınlanan EastEnders dizisinde Sean Slater karakterini canlandırmıştır.

Yönetmen


Ryan Fleck

ABD - 20 Eylül 1976 -

Ryan Fleck Biyografisi

Anna Boden

Bilinmiyor - -

Anna Boden Biyografisi

Senarist


Meg LeFauve

Bilinmiyor - -

Meg LeFauve Biyografisi

Gene Colan

ABD - 1 Eylül 1926 - 23 Haziran 2011

Gene Colan Biyografisi

Eugene Jules Colan (1926-2011) Amerikalı karikatür sanatçısı.

Müzisyen


Pınar Toprak

Türkiye - 0000-00-00

Pınar Toprak Biyografisi

Pınar Toprak, 1980 doğumlu sanat hayatını ABD'de sürdüren müzisyen. İstanbul'da doğan ve burada büyüyen Toprak, İstanbul Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra Chicago'ya taşındı ve burada caz müziği eğitimi aldı. Uzun bir süre Hans Zimmer gibi önemli isimlerle çalıştı, birçok filmin müziğine imza attı. Şu anda Los Angeles'taki kendi stüdyosunda sanat yaşamına devam etmektedir.
2019'da gösterime girecek Captain Marvel filminin müziklerine imza atan Toprak, bir Marvel filminin müziklerini besteleyen ilk kadın besteci oldu.

Yapımcı


Kevin Feige

ABD - 2 Haziran 1973 -
7.1

Kevin Feige Biyografisi

Kevin Feige, Amerikalı film yapımcısı. Marvel Studios'un başkanlığını sürdürmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder