Bir Zamanlar Çukurova 4. bölüm, Yılmaz için tek çare kaldı


ATV'nin yeni sezonda büyük ses getiren dizisi Bir Zamanlar Çukurova 4. bölümde, Hünkar Hanım, nehire atlayan Züleyha'yı kurtardı, gizlice eve getirdi, kendi eski gelinliğini giydirdi.Nikah kıyıldı. Düğün Züleyha için adeta bir işkence, Demir ve annesi için de gövde gösterisi şeklinde geçti. Demir Bey, Züleyha'ya neden Paris'ten getirttiği gelinliği değil de annesininkini giydiğini sordu. Annesinin öyle istediğini, uğur getireceğini düşündüğünü söyledi. Demir Bey, "tamam ama bir daha, annemin değil, benim dediğim şeyleri yapacaksın" dedi. Hükmedecek Züleyha'ya, göründüğü gibi seveğcen bir koca da olmayacak, belli oldu. Her şeyi, herkesi kendi malı gibi gören bir adamdan, başka bir şey beklenemez zaten.
Düğün gecesi ve sonrasında Hünkar Hanım, her şeyi organize etti. Herşey onun ve oğlunun istediği gibi oldu.

Balayına Avrupa'ya gittiler. Dönüşte de Züleyha'nın hamile olduğu anlaşıldı. Bu haber konakta bayram havası estirdi, Demir çok sevindi. Bu arada Hünkar Hanım, cezaevi müdürüne, artık Yılmaz'ı himaye etmediğini söyleyince, çileli günler başladı genç adam için. Sonra da mahkeme kararı açıklandı, idam cezasına çaptırıldı. Züleyha bunu öğrenince çılgına döndü. Hünkar Hanım, temyizden döneceğini, onu idamdan kurtaracaklarını söyledi. Ama ne Hünkar Hanım ne de Demir, Yılmaz'ı kurtarmak niyetinde değiller.

Demir, Züleyha'ya da zorbaca davranmaya başladı, onu sevmediğini biliyor zaten, zorla, hükmederek kendini sevdirmeye çalışıyor.

Bu arada, Demir'in amcasının kızının kocası doktor Sabahattin, Züleyha'nın durumunu biliyormuş, farkındaymış, kıza yardım etmeyi teklif etti. Tren bileti ve para verdi, gece on birde istasyona götürecek birini ayarladı falan.

Yılmaz, kararı temyiz etmek için dilekçe yazıp cezaevi müdürüne verdi. Adam ise Hünkar Hanım'ı arayıp "ne yapayım" diye ona sordu. Aldığı cevaba göre, dilekçeyi yırtıp attı. Neyse ki bunu Yılmaz'ın koğuştaki tek arkadaşı olan adam gördü, hemen Yılmaz'a haber verdi.

Gece oldu, Sabahattin Demir'i şehirde oyalamak için neler yaptı neler, başardı da. Züleyha'da Hünkar Hanım yatınca hemen bavulunu aldı çıktı, doğruca istasyonun yolunu tuttu. Ama Büyük Nine, Züleyha'nın istanbula gideceğini, onu da götüreceğini söyledi, bilet bile almış diye ısrar edince Hünkar Hanım her şeyi anladı, hemen koşu baktı. Züleyha'nın gittiğini anladı.

Diğer yandan, tek çarenin, tek kurtuluş yolunun firar etmek olduğunu anlayan Yılmaz, arkadaşından yardım istedi. Plana göre yılmaz koğuşta kavga çıkardı, arkadaşı da kargaşadan yararlanarak onu şişleyerek yaraladı. Hastaneye giderken kaçacak herhalde.

Bölüm çok heyecanlı bir yerde bitti. Züleyha ne yapacak, gidebilecek mi? Yılmaz, cezaevinden firar edecek mi? Bir hafta boyunca merak edip duracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder