Karides güveç yemeği tarifi nasıl yapılır? Google
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç
Deniz ürünleri arasında balıktan sonra en çok tercih edilenler arasında karides bulunuyor. Kas ve kemik gelişimine yardımcı olan bu besin, genellikle çömlek ya da küçük güveç kaplarında hazırlanır. Doğal bir D vitamini kaynağı olduğu için, beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur. Türk mutfağına özgü bir yemek olan karides, meze veya ara sıcak olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Karides Güveç Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan 200 gramlık bir porsiyonda karides güveç, yaklaşık 250 kaloridir.
Sadece haşlayarak ve başka malzeme eklenmeden hazırlanan 100 gramlık karides, yaklaşık 100 kalori değerindedir. Fırında yapılan karidesin bir porsiyonu ise ortalama 320 kaloridir.
Yeni lezzetler denemek ve sağlıklı beslenmek için, pratik et yemeklerine göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Yemeklerin yanına çok yakışan midye tava tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder