Erkenci Kuş 15. bölüm özet. Sanem Can'a yüzüğü itiraf ediyor

Sanem'in nişan yüzüğünün Aylin'in çantasından düşmesi üzerine Can şaşırır. Haklı olarak "Senin nişan yüzüğünün Aylin de ne işi var?" der. Sanem bir şey diyemeden Aylin atlayıp "Biz Emre ile nişanlandık. Sanem'in yüzüğünü beğenmiştim. Osman'dan satın aldık" der. Sanem'den de sanki saklamasını istemişler gibi konuşunca Can kıza karşı yumuşar. Hatta sert çıkış yaptığı için üzülür.

Sanem bir kez daha Can'a yalan söylediği için üzgündür. Can kıza ailesine ilişkilerini söylemek için ısrar eder. Ancak yanağımdaki ruj mankenlerin değil Sanem'indi diyebilir. Ama devamında Sanem stajyer metin yazarı oldum diye sevindiğimden öptüm diye geçiştirir

Ertesi gün şirkette araba firmasının yeni reklam filmi için metin fikirleri gerekir. Tüm metin yazarları gibi Sanem de metin yazar ama Deren ya da Can'a beğendiremez. Can onu romantik değilsin diyerek sinirlendirir. Sanem ise romantik olduğunda iddialıdır.

Aylin; reklamın hedef kitlesine bakarak heyecan ve adrenalin uyandıran bir reklam olmasını savunur. Deren ise romantizm hep satar fikrinde ısrarlıdır. Can 6 genç kız erkek grubunu lünaparka götürüp çeşitli parkurlardan geçirip anket dolturtur. Sonuçta adrenalin kazanır. 

Muzaffer askerden 3 günde döner çünkü 3 böbreği olduğunu tespit ettikleri adamı çürüğe ayırmışlardır. Mahalleye davul zurna ile gelir. Ayhan, Osman ve Sanem'in yazdıkları mektuptan ümitlenip tekrar Sanem'i istemeyi kafasına koyar. Ayhan'dan imaj danışmanlığı alır. Sanem bir kez daha ona "Hayır"der. Annesine ise oğlunun yokluğunda kendisine işlerde yardım etsin diye çağırdığı Çakal İhsan kur yapmaktadır. Adamın gözü elbetteki kadının paralarındadır.

Menkibe ve Nihat'ın 30. evlilik yıl dönümleridir. Menkibe içli köftelerle hazırlanırken Nihat sanki unutmuş gibi yapar. Sonra karısına çok zorlanarak rezalet bir şiir yazar. Menkibe'ye aldığı yüzüğü içli köftenin içine saklayınca kadın yüzüğü yutar. Ertesi gün akşama kadar aç kalan kadının içinden yüzüğü küçük bir operasyonla çıkarırlar. İkili mutlu sona kavuşur.

Ayhan Ceycey'e açılır. Hislerinin onda da karşılığı olduğunu söyler ama Ceycey fobilerinin olduğunu daha önce sevgilisi olmayan biriyle sevgili olmaktan korktuğunu söyler. Ayhan bunu çözmek için Muzaffer ile sevgiliymiş gibi yapar. Ceycey onları görünce gerçek olup olmadığını anlamak için takip eder. Kıskanır. Ayhan Ceycey'e Muzaffer'den ayırıldığını şimdi onunla çıkabileceğini söyler. Ancak Ceycey buna hazır değildir. Bir süre beklemeye karar verirler.

Leyla rüşvet verip iş bağladığı için Emre'ye soğuk davranmaktadır. Emre kendisini aklamaya çalışırken Leyla'ya kompliman yapınca kız yine heveslenir. Leyla bu arada Sanem ve Can'ı öğrenir. Nasihat etmek ister ama Sanem dinlemeyince Osman'la konuşurken adam kendisine karşı olan hislerini anlatıverir. Osman sonunda rahatlamıştır. Leyla'ya iyi dileklerini söyler. Lünapark çekimleri bittiğinde oraya gelen Leyla'ya Sanem Emre ile Aylin'in tekrar birlikte olduğunu söyler

 Emre lunapark çekimleri bittiğinde yalnız yakaladığı Sanem ile konuşur. Sanem ona öfke kusar. Can'a çok yalan söylediği için zaten sonlarının olmadığını ve bir süre sonra zaten Can'ı üzmeden ondan ayrılacağını söyler. Malesef konuşmanın bu kısmını Can duyar. Sanem ile yüzleşir. Sanem onu evde yakaladığında eve hırsızlık için girdiğini ve hiç nişanlı olmadığını itiraf eder. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder