Gülperi Dizisi 6. bölüm özet. Bedriye intihar ediyor

Show Tv de yayınlanan Gülperi dizisinde geçen bölüm Hasan'ı ıslah evi çıkışında bir yol ayrımında bırakmıştık. Hasan hiç birşey söylemeden dedesinin arabasına binip gider. Gülperi üzülür ama yıkılmaz. Bu güçlü kadına Kadir; oğluna her şeyi anlattığını söyler.

Hasan dedesiyle eve gider ve babaannesi, dedesi ve halasına ağır ama hak ettikleri lafları söyler. Neredeyse yüzlerine kapıyı çarpıp annesinin yanına gider. Annesine gittiğinde mahçuptur. Gülperi oğlunu karşısında görünce sevinir. Hasan'a hala çocuk olduğunu ve ona kırılmadığını söyler. Hasan kadının kendisine sarılmasına izin verir. Ama kendisinin sarılması için zamana ihtiyacı vardır.

Can ve Bedriye ilk başta Hasan dedesine gittiği için çok üzülseler de onu tekrar evde görünce sevinirler. Can çocuklar içinde Gülperi'ye ilk "Ana" diyen olurken Bedriye ancak Hasan ile kadını konuşurken; kadının başına gelenleri duyduktan sonra "Anne" diyebilir. Akşam yemeği ilk defa keyifli ve gülüşmeler içinde geçer. Tabi yüreğinde çok ağır yük taşıyan Bedriye hariç

Ertesi sabah aile umutlu güne uyanır. Can; annesini uyandırmaya kıyamayıp apartmanın servisini yaparken; Bedriye okul için hazırlanıp beslenmeleri hazırlamıştır. İki kardeş okul için çıkar. Hasan okula gitmemekte ısrarlıdır. Gülperi ne derse desin oğluna söz geçiremeyince semtteki bir hamburgercide Hasan'a iş bulur. Amacı oğlunun işten bezip okula gitmesini sağlamaktır.

Kadir'in annesi ve karısı konuşurlarken kızı Artemis; babasının bir kadına 150bin vereceğini duyar. Kızıp babasına kafa tutar. Kızından annesinin Gülperi ile konuştuğunu öğrenen Kadir elbette kadının neden kefaret parasını almadığını anlamış olur. Karısı Şeyma ile konuşurken kadın ağzından delil saklamasından bahsedince Hasan'ı içeri attıran delili onun verdiğini anlar. Zaten kadın da inkar etmez. Kadir öfke ile evden çıkıp ofiste sabahlar. Annesine ve kızına Gülperi'nin durumunu anlatıp onları sakinleştirir ama karısının anlamaya da özür dilemeye de niyeti yoktur.

Şeyma bir hamle daha yapar. Gülperi'yi sahilde ve evin önünde konuşurken görüp haber veren arkadaşı Neslihan'a gider. Arkadaşına gaz verip Gülperi'nin kapıcılığını yaptığı apartmandan attırmasını ister. Kadın o akşam tüm apartman sakinlerini toplayıp bunu konuşma kararı alır.

Torununun kendisine cephe almasını sindiremeyen Yakup ağa Kadir'in ofisine gider. İki erkek restleşir. Yakup ağa Kadir'in kaçak babasını Harput'tan buldururken Kadir de elini kuvvetlendirmek için bir adamını Taşkınhan'a yollayıp Gülperi'nin kocasının ölümüyle ilgili bilgi toplamaya yollar. Kadir bu arada arkasından iş çeviren çalışanı Armağan'ı işten çıkarır

Hasan iş için konuşmaya gitmeden önce amcasını hapishanede görmeye gidip Ejder'e saldırıp annesine yaptıkları için hesap sorup; Gülperi'den uzak durmasını söyler. Hasan hamburgercide ilk gününde oldukça zorlansa da olay çıkartmaz. Artemis arkadaşlarıyla geldiğinde dik durur. Hatta laf sokan ukala çocuğa rağmen iyi idare eder. Artemis'le iş çıkışı tavla oynayıp birşeyler içerler. Kızı evine bırakırken Şeyma onları görüp kızına Hasan'la ilgili sorular sorar ama kız cevap vermez.

Bedriye için babaannesi ve halası düğmeye basmıştır. Dedesine olay anlatılır. Adam korkunç derecede kızar. Gülperi'nin velayeti altındayken kadının bu olayı ört pas etmeyeceğini de kızını Ali'ye vermeyeceğini de bildiği için Hasan yerine Bedriye'nin velayetini almayı planlar. Sonuçta Gülperi kefalet parası için onunla anlaşma imzalamış ama Hasan annesinde kalmaktadır. Bu yüzden  Ali'nin ailesini çağırıp; Gülperi'lere Bedriye'yi istemeye gitmeyi planlar.

Ejder'in karısı gibi olan kız; Bedriye'nin başına gelenleri duyunca kız için üzülür. Okulda ilk günden en yüksek notu alan Bedriye ise ikilemdedir. Yeni okuluna alışmaya çalışırken bir de Ali'nin geçen bölüm yanında gördüğü için kıskanıp dövdüğü çocuğun ailenin şikayetçi olması halinde okuldan atılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Halası da Ali de sürekli evlenme mesajları atar.

Ali ise olaylar karıştırmaya devam edip bir arkadaşından Bedriye ve kendisi için sahte pasaport ayarlatır. Kızı kaçırmak için bayıltıcı ilaç da alıp kızı okul çıkışı beklemeye başlar. Can'ın maç için okulda kalmasını fırsat bilip Bedriye'ni yoluna çıkar. Kız direnirken okulda Ali'nin dövdüğü çocuk ve 2 arkadaşı kızı kurtarır. Bedriye panikle kaçar ve eve gidip ilaç içer.

Eve gelen Can da Gülperi de kızın uyuduğunu zanneder. Yemek için kızını uyandırmaya gelen Gülperi durumu fark edip kızını hastaneye götürmeye çalışırken Hasan da onları görüp gelir. Acil önünde anne oğul nedenini bilmedikleri bu intiharın sonucu için endişeyle beklerler. Bedriye kurtulur. Hasan kardeşinin yanına girip ne olduğunu anlamaya çalışır. Hasan Bedriye'nin anlattıklarıyla beyninden vurulmuşa döner. Gülperi zorla Hasan'dan kızına olanları öğrendiğinde O da Hasan gibi asla Bedriye'yi Ali'ye vermeyeceğini Yakup ağaya da karşı duracağını söyler.

Hasan hastaneden fırlayıp Ali'nin yanına gider. Gülperi oğlunun bir şey yapacağından korkarak peşine düşer. Hemen Kadir'i arar. Kadir Ali hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyler. Hasan Ali'nin yanına gittiğinde alçak adam zaten içmektedir. Hasan adama saldırır. Dayak yemeye başlayan Ali bir kez daha kaypakça davranıp barda duran bıçağı alır. Ali'nin oğluna bıçak çektiğini ve üzerine yürüdüğünü gören Gülperi aray girer ve bıçaklanır. Hasan 6 bölümdür söyelyemediği "Anaaaa" kelimesini ancak annesi kendisini korumak için canını ortaya koyup kanlar içinde kollarına yığılınca haykırarak salıverir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder