Bizim Hikaye 42. bölüm özet. Barış avukat Selim'i kıskanıyor

Tülay bebeklerini kaybetmesinin ardından hiç konuşmaz, yemek yemez. Barış gelip iğnelerini yapar. Tülay'ı kurtarmasının yüzü suyu hürmetine Tufan da Filiz de Barış'la ağzının ucuyla konuşup cevap verirler. İsmo'nun Tülay'a sarılıp öpmesi ile Tülay ağlayarak hayata döner. Tufan kahveyi kısa süreliğine kapatıp karısı ile memlekete hava almaya gider

Geçen bölüm tatil için gittikleri otelde karşılaştıkları Melek'in teyzesine tahammül edemeyen Fikri; kadının üzerine bir şey döküp densiz laflar etmiş. Melek'in annesi de kızını yanına çağırır. Tedavi için Melek'i yurt dışında bir kliniğe götürmek ister. Baskıcı annesinin eve gelmemesi için Melek; annesinin yanına gider.

Fikri; karısının gitmesini fırsat bilip evde mahalledekileri toplayıp parti verir. Bütün gece içip dağıtan ahaliyi sabah polis ve avukat uyandırır. Melek'in annesi sahibi olduğu evden Fikri ve çocukları dışarı attırır. Tekrar evlerine dönenlerden Kiraz durumundan hiç memnun değildir.

Kiraz'la okuldakiler konuşmamaya devam eder. Hikmet'in yeni karısı Zeynep evde oturmaktan sıkılıp ailesinin yanında Hikmet'in yanına gider. Filiz ve diğerleri bir şey olduğunu anlar ama boyutunu tahmin edemezler. Hikmet'in babasının zengin hayatının bittiğini öğrenen Zeynep hayal kırıklığına uğrayıp ortadan kaybolur. Hikmet'in Barış'ın evine girip çıkmasından endişelen Çiçek; çocuğu takip ederken Cemil'e yakalanır. 

Barış'ın evde suskun sıkkın dolaşması, muayenehane açma fikrinden vazgeçmesi karısının dikkatini çeker. Telefonla birisini arayıp Filiz'i daha önce takip ettiğini öğrendiğimiz birisine yine takip ettirir ve Barış'ın kliniğinin yanında dükkan açtığını öğrenir. Barış'a sanki adliyede duymuş gibi avukat Selim'in Filiz ile ilişkisi olduğunu; büyük aşk yaşadıklarını hatta evleneceklerini duyduğunu söyler

Okuldan müdür çocukların velisini çağırır. Melek'in annesi ödemeleri durdurduğunu öğrenen Filiz'e banka kredisi kullandırmışlar. Ayda 6 bin ödemesi gerekiyormuş.

Rahmet'i matematik hocasının kapısındaki soruyu çözdüğünü anlayan Deniz bunu Derin'e söyler. Başka birisi sanki kendisi çözmüş gibi davranınca hoca yeni bir soru sorar. Derin soruyu Rahmet'e verir. Rahmet gece soruyu çözer. Derin ve Rahmet sevgili olurlar. Deniz buna kızıp başka birisinden para alıp Rahmet'e verir. Rahmet kardeşlerinin okul taksitleri için yeni çözdüğü sorunun cevabını para karşılığında satmış olur.

Kliniğe gelen yaşlı bir kadına yardımcı olur. Emre kliniğe gelip Filiz'le ilgili bilgiler anlatıp Barış'ı sinir eder. Avukat Selim'in sürekli atölyeye gelmesi Barış'ın kıskanmasına sebep olur. Sürekli çaktırmamaya çalışarak Filiz'e onunla ilgili şeyler sorar. Avukat da sadece avukat olmayabileceğini söyleyince Barış çok sinirlenir. Klinikte çalışan kadın gidip Çiçek'e Barış'ın ne kadar etkilendiğini anlatırken Filiz duyar. Üzerine Barış'ın arabasının o ceza evinden çıktığında mahallelerine gelen araca benzediğini fark eder.

Filiz kafasında Barış ile ilgili yeni acabalar oluşunca bu sefer avukatın kendisine Barış'la ilgili bir şey anlatacakken sözünü kestiğini hatırlar. Avukat Selim de arkadaşının tavsiyesi üzerine Filiz'e kendisinden hoşlandığını söylemek için hazırlanır. Filiz avukatı görür görmez Barış'la ilgili söyleyeceği şeyin ne olduğunu sorar. 8 Yıl önce evlenip hemen ayrıldıklarını; bu yaz yeniden evlendiklerini söyler. Filiz'in kafasında yine yeni acabalar olur. Sabah ilk iş bunu Barış'a sorar

Kiraz okulda arkadaşları kendisiyle evinde verdiği parti yüzünden konuşmamalarına üzülür. Okul çıkışı Fikret'e bakar ama göremez. Canı sıkkın Emre'yi arar. Evden atıldıklarını ve evin şuan boş olduğunu söyler. Emre hemen evi soymak için eve girer. Tam o sırada Fikret de evde bıraktıkları eşyalarını almak için gizlice eve girmiştir. İkili evde karşılaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder