Gülperi Dizisi 4. bölüm özet. Gülperi susmayı tercih ediyor

Oğlu Hasan'ın polise ihbarını duyan Gülperi beyninden vurulur. Oğluna uyuşturucuyu nereye koyduğunu sorar; söylemesi için yalvarır ama Hasan hiç bir şey söylemez. Hasan adeta annesinin acısı, telaşı ve korkusundan ayrı bir zevk alıp eğlenir. Gülperi çaresizce her yeri arar ama paketi bulamaz. Polisler gelip evi arar ve duşa kabinin altına saklanan paketi bulur. Gülperi'yi tutuklayıp nezarete götürürler.

Gülperi sorguda konuşmaz; avukatı olarak Kadir'in adını vermez. Savcılık bir avukat yollar ama ona da bir şey anlatmaz. Savcılık 15 yıla kadar hapis istemektedir. Kapatıldığı nezarette sadece 1 kadın vardır ve o da kızının suçlarını üzerine almış; sonunda kızı yüzünden daha büyük suçla suçlanmış bir kadındır. Kadın Gülperi'ye çocuğunun hatasını saklayarak çocuğa iyilik yapmadığını anlatmaya çalışır ama Gülperi yine de susar.

Çocukları polis Sevgi Evi diye bir yere götürüp dedelerinin alana kadar bekletir. Amcaları çocukları alıp İstanbul'daki eve götürür. Yakup ağa oğlu ve torunun yaptığını duyunca onlara çok kızar. Avukat ile görüşüp olayı araştırtır. Bedriye annesinin evinde kendi çocukluklarına ait eşyalar bulup yumuşasa da Hasan yine de annesine karşı hınçlıdır. Yakup ağa karısı, kızı ve gelinini İstanbul'a getirtir.

Tüm olanlardan habersiz Kadir; dürüst davranmak adına karısı Şeyma'ya Gülperi'nin kardeşi Barkın'ın değil kendi sevgilisi olduğunu söyler. Ama daha lafı bitmeden Şeyma çok büyük hayaller kurup ikiliyi bir sürü şeyle suçlar. Kadir derdini anlatamaz.

Kadir gece evinde çalışırken numarayı ezberlemiş Can onu arayıp annesine yardım etmesini ister. Kadir hemen karakola gider. Şeyma da konuşmayı duyup kocasını takip eder. Gülperi Kadir'i istemez; olanları da anlatmaz. Kadir'i Gülperi'nin elini tutup ikna etmeye çalırken gören Şeyma da ipler kopar. Hemen  Kadir'in ofisinde çalışan kendi akrabası Armağan'ı arayıp buluşur. Kadir ve Gülperi'nin arasında birşey olduğunu söyler. Yardım ister. Adam pek ikna olmaz.

Şeyma Gülperi'yle savcılığın verdiği avukatın yardımcısı gibi konuşma ayarlar ama kendisini tutamayıp Gülperi'yi aşağılayınca kadın çıkıp gider. Kadir hemen Can'ın yanına gidip gizlice onunla konuşup olanları çocuktan öğrenir. Çocuğu annesiyle konuşturur. Sonrasında hemen yardımcı avukatlarıyla dava için toplanır. Taşkınhan da uyuşturucuyu bulanı konuşturup Ejder'in adını alırlar. Paketin üzerinde Gülperi'nin parmak izi yoktur. 2 Kişinin vardır ama kimlikleri o an için belirsizdir. Gülperi'nin evinin önünde Ejder ve Hasan'ın buluşması ve çantayı vermesini görürler.

Kadir Gülperi ile görüşür. Sadece Ejder'in isminin geçeceğine kadını ikna eder. Dava dosyasını oluştururken bina önündeki çanta alış verişini dava dosyasına koymalarını istemez. Meslekte yeni; idealist ve Şeyma tarafından doldurulmuş Armağan; Kadir'e karşı çıkar. Kadir ona kendi gençliğiyle ilgili bir şey anlatığ ikna ettiğini zanneder ama Armağan Şeyma ile buluşup görüntüleri kadına verir. Şeyma da dava görülürken gizlice görüntüleri savcıya verir.

Dava görülür. Uyuşturucuyu satan kişi Ejder'in adını verir. Para veya telefon hareketi olmayan Gülperi'yi hakim tutuksuz yargılanmak üzere salıverir. Ejder için tutuklama kararı çıkartılır. Kadir dava çıkışı karşı tarafın avukatı olmuş en büyük rakibini görür. Mübaşirden bilgi alan meslektaşının Yakup ağayı aramasına böylece ağanın oğlu Ejder'i yurt dışına kaçırmasına engel olur. Gülperi Yakup ağanın evine gidip çocuklarını alacakken arkasından polisler gelir. Ejder'in yanı sıra Şeyma'nın verdiği görüntülerde olan Hasan'ı da tutuklarlar. Gülperi şaşkın ve üzgündür.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder