İstanbullu Gelin 56. bölüm özet. Büyük sır ortaya çıkıyor

Faruk Boran girdiği işte sunum yaparken içeri giren polislerce tutuklanır. Fikret daha önce Adem'in konağını bastığı için Adem "Başıma bir şey gelirse Boranlar sorumludur" diye ifade vermiştir. Üzerine herkesin gözü önünde kışkırttığı Faruk da kendisini dövünce çete suçundan ifadesi alınır. Garip hemen gelir ama Faruk'un dinmeyen bir öfkesi vardır. Oraya kendine destek olmaya gelen Süreyya'yı çok kötü haşlar. Kız çok üzülüp çıkıp gider.

Osman'ın yanındaki Dilara olanları duyunca hemen Adem'e gidip şikayetini geri almasını ister. Eski Boran konağının kapısında kızı bekleyen Osman; anıları hatırlar. Dilara konuşmak ve onu dinleme sözü vererek Adem'in şikayetini geri almasını böylece olayın savcılığa gitmesini engeller. Böylece Faruk salıverilir. Süreyya kocasına tavırlı, mesafeli davranır

Faruk işe gidip yeni patronunu işe devam etmesi toplantıdaki ortaklık işini toplayacağını söyleyerek ikna eder. Akif iş arayan Fikret'e kendi çalıştığı yerde iş bulur ama sıradan bir pazarlamacı olmayı adam kabul etmez. O sırada Akif'in de gördüğü şekilde Halim Akif'i arar. Fikret her zamanki gibi herkese ve kendisine kızgın olduğundan annesinin aramalarını açmaz. Durumu ancak eve gelince öğrenir ve yine yaptığına pişman herkese küser.

Dilara Adem ile karakola yakın bir yerde konuşur. Adem'den kurtulmak için bebeklerini aldırdığını söyler. Adem çok üzülüp hayata küser. Uzun süredir gitmediği psikoloğuna gidip olanları anlatır. Kadın "Sen değişmezsen dünya da değişmez" der.

Süreyya kimseye yetememekten, yaranamamaktan, kendisi olmaktan uzaklaşmaktan mutsuz, kızını istediği gibi yetiştiremeyeceğinden endişeli odasına kapanıp ölmüş annesiyle konuşur. İpek de kenidisiyle kimsenin ilgilenmemesinden şikayetçidir. Bir tek asıl Boranlar batmamıştır sonuçta. Gelin Boranlarda batmış; hayatları onlarında tepe taklak olmuştur.

Dilara  Adem'e söylediği yalanı gerçek yapmayla çocuğuna kıyamamak arasında gidip gelir. Eğer çocuğu aldırmazsa Adem'den kurtulamayacağından neredeyse emindir. Osman kız için endişelenip kızın baktığı laptopu açar ve kürtaj yapan bir kliniği görür. Bölüm sonunda yetişip kızı vazgeçirir.

Ülfet'in yardımcısı kadın Güneş ise sosyal medyada canlı olarak bir röportaj verir. İzleyenlerden gelen ve geçmişinin döküldüğü sorularla dağılır. İçmek için gittiği bir yerde Adem ile karşılaşır ve şartlar gereği aynı masada yemek yerler.

Ülfet yeni bir hamle yapıp geçmişten tanıdığı; Esma'yı kıskanıp gölgesinde kalan ve Fikret yüzünden çok para kaybeden Kıymet'le konuşur. Kıymet'in de yardımıyla dernekteki kadınları lansmanına davet edip Boranları evine alıp onlara el uzattığını söyler. Dernekteki kadınlar ve Kıymet'in evlerine davetsizce gelmesiyle Esma hanım sarsılır ama yıkılmaz. Hepsine haddini bildirir ama dayanamayıp Ülfet'in kapısına gider. Bu bölümün bombası olarak Ülfet; Esma'ya Faruk'un 7 aylık topaç gibi nasıl doğduğunu; abisinin değil Garip'in çocuğu olduğunu anladığını söyler. Onların bu konuşmalarını eve girmek üzere olan Fikret duyar ve bizler gibi o da şoke olur

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder