Bizim Hikaye 41. bölüm özet. Barış duygularını saklamakta zorlanıyor

Filiz ve Barış geçen bölüm sonunda yine karşılaşır. Atölyedeki tadilatın sesinden rahatsız olan Barış yan tarafa geçer ve orada tartışma çıkarır. Filiz de avukatla beraber dükkana gelince ikili tekrar karşı karşıya gelir. Barış Tülay'ı arayıp Filiz'in kendi hayatına bakıp kendisini unutmasını söylerken bu karşılaşmanın tesadüf olduğu ortaya çıkar. İkisi de şaşırır

Barış hemen istifasını verir. Ancak yerine yeni birisi gelene kadar orada çalışmak zorundadır. Filiz buna sürekli söylenir. Barışların evde oğlu; yemekte annesine "Babama aşkım de" diye tutturur. Ardından anne babasıyla beraber yatmak ister. Barış ve karısının ayrı yattığını öğreniriz.

Filiz atölye için ikinci el makineler alır. Yeni dükkan için açılış partisi yaparlar. Kiraz önce gitmek istemez ama orada arkadaşı İpek'le okudukları bir kitaptaki karakteri atölye sahibinin yiğeni Emre'ye benzetir. Geçen bölüm araba çalarken elini kesip Barış'a tedaviye gelen sonrada ilaçları çalan bu sokak serserisine aşık olur. Genç çocuk Kiraz'la ilgilenmez ama kız ona zengin olduklarını söyleyince kızla ilgilenir; evine davet etmesini sağlar. Amacı evi soymaktır.

Kiraz'ın arkadaşı İpek; Emre eve gelebilsin diye Fikri ve eşinin hafta sonu tatile gitmesini sağlar. Çocukların elbette ablalarında kalacağını düşünürler. Anne babaları gidince kızlar evde parti verip; Emre'yi de davet ederler. Fikret de maça gitmeye kalkar. Filiz'in gelmesini engellemek için bir yalan bulma işini İpek halleder.

Fikri'nin karısı Melek; Filiz'e Kiraz'ı biraz serbest bırakmasını tembihlediği için Filiz eve gelmemelerine ses çıkarmaz. Ama Fikret'in telefonu yanlışlıkla Filiz'i arayınca herşey çorap söküğü gibi gelir. Önce Fikret'in sonra Kiraz'ın foyası ortaya çıkar. Emre tam yatak odasında büyük hırsızlığa yeltenmişken Filiz gelir. Emre küçük bir mücevher çalar ve kimseye görünmeden kaçar.

Filiz partiyi dağıtır. Bütün çocukların anne babalarını arar. Çocukları ebeveynlerine teslim eder. Kiraz ona çok kızar ve eve gelmek istemez. Filiz ve Rahmet o gece evde kalır. Tatilden erken dönen Fikri ve Melek; Filiz'in hesap sorması ile karşılaşır. Melek; Filiz'i haklı bulur. Kiraz'la konuşup onların iyi ebeveyn olamadıklarını eve dönmelerinin belki de iyi olacağını söyler. Melek'in bu iyi niyetini kız çok alınarak karşılarken ablasına da çok ağır laflar eder.

Avukat; Filiz için yeni bir iş ayarlamaya çalışır. Filiz Selim ile iş görüşmesine gitmek zorunda kalır. Filiz'i giyinmiş ve adamın arabasına binip giderken gören Barış; onları takip eder. Girdikleri lokantada yaşlı müşteri ikiliye el öptürünce Barış; avukatın Filiz'i babasıyla tanıştırdığını zanneder. Çok üzülüp kendisine kızar. Hatta eve gitmeyip klinikte sabahlar.

Derin ise Rahmet'e matematik hocası ile ilgili sert çıktığı için küsmüş; trip atar. Ama Rahmet kızdan özür dileyince barışırlar. Derin Rahmet'e matematik hocasının bir soru hazırladığını; bu soruyu çözen kişiyi Türkiye'ye gelecek olan dünyanın en ünlü matematikçisi ile tanışacağını söyler. Rahmet soruyu çözüp panoya koyar. Deniz bunu görür ama bir anlam veremez. 

Deniz ve Rahmet'in başı derttedir. Okula girdikleri gece kameraların hepsini kapatamadıkları için yakalanmışlardır. İkiliyi sorgularlar. Rahmet son anda Deniz ile ikisinin sevgili olduklarını yalnız kalıp heyecan yaşamak için okula girdiklerini söyler. Sözde Deniz bir hademe ile görünmemek için bunu saklamışmış. Kurul bu hikayeye inanır. Böylece Rahmet de Deniz'in kendisine şantaj yaptıüı resimlerden kurtulmuş olur. Çünkü kız da sevgili olduklarını kabul etmiştir.

Hikmet; Barış'ın evinde sakladığı kız olan Zeynep ile evlilik başvurusu yaparlar. Onları gören Cemil; Filiz'e bunu söylemeye gelir ama evde olmadığı için Çiçek'e söyler. Çiçek ilk başta buna inanmasa da araştırınca bir şeyler olduğunu anlar. Bu arada laf arasında Zeynep Hikmet'in babasının zengin bir kadınla evlendiğini ve havuzlu villada yaşadığını öğrenip kafasında o eve gitmek için plan yapar. Hikmet ve Zeynep evlenir.

Filiz atölyede elini kesince Barış müdahale eder. Eline dikiş atarken Filiz Barış'ın kendisine yine aşık aşık baktığını fark edip adamın dengesiz olduğuna hükmeder. Onlar bunun kavgasını yaparken kendisini iyi hissetmeyen Tülay bayılır. Barış hemen kadını kucaklar ve Filiz ile beraber arabayla hastaneye götürür. Tülay'ın bebekleri ölmüş; anneyi zehirlemektedir. Ameliyattan önce ayılan Tülay'a Barış ağlayarak haberi verir. Kadını bayıltıp bebekleri alırlar. Barış kapıda bekleyen Filiz, Çiçek ve Tufan'a bu haberi verdiğinde herkes yıkılır. Barış dayanamaz ve ağlamakta olan Tufan'a sarılır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder