Çukur Dizisi 36. bölüm özet. Üç silahşörler


Yamaç abisini beraber çalışmaya ikna eder. Gögsüne kazıttığı dövmeyi gösterir. O sırada Aliço eve gelir. Vartolu'nun yaptığı malı çok beğenip çok daha fazlasını isterler. Çeto kimyageri, ham maddesi ve parası olmadığı halde alıcılara tamam der

Meke ve ekibi Cumali'nin peşine düşer.  Aliço kıyafet istediği için sahildeki eve gelirler ve orada Meke ve ekibi ile karşılaşırlar. Aralarında restleşirler. Cumali Çukur'a karşı öfkelidir ama Yamaç "Biz Çukur'u koruruz; Çukur da bizi korur" der.

Pazarda İdris ve Mücahit meyve satmaktadır. Limon satan bir öğretmene bulaşırlar ama Mücahit öğretmene yardım etmez. İdris adamın limonlarını toptan alır. İdris eve geldiğinde Sultan hanımı da görürüz. Kadın konuşmamakta; yürüyememektedir.

Kemal; mahallede başka birini almasınlar diye kendisini aldırtır. Abisi ile buluşmuş olur. Metin; kendisini döverlerken adam Çeto ile Mahsun'un uyuşturucu ile ilgili konuşmalarını duyar. Çeto uyuşturucuyu alacaklardan avans alır. Mahsun buna karşıdır çünkü karşıdaki adamlar yurt dışı bağlantılı güçlü adamlardır. Uyuşturucuyu yapıp veremezlerse sıkıntı olacağını düşünür.

Vartolu bir harabede deli bir adam olan Halil ile tanışır.  Yamaç Sena ile görüşmeye gider. Sena ona Sadettin ile konuş. Onun da kapatacak bir hesabı var. "Saadet'i öldürmüşler" der. Saadet'in ise doğumuna az kalmıştır. Sena İdris ve Sultan'ı görmeye gider.

Yamaç yeni bir yol bulur. Paşa'nın saklı cephaneliğine giderler. Aliço ve Cumali Çukur'a giderler; silah ve mayın alırlar. Kaçarlarken Yıldız Aliço'ya yardım etmek isterken Cumali'ye yardım eder. Cumali  ve Yıldız bu karşılaşmadan çok etkilenir.

Yamaç Karakuzuları arar ve teslim olacaklarını; Çukur'dan aldıkları adamları bırakmalarını söyler. Teslim olmak için çağırdığı yere mayın döşer. Mazlum ve adamları mayınlara basınca Çeto ile pazarlık başlar. Çukur'daki yakalananlar bırakılınca Yamaç da onu bırakır. Metin yediği dayak sırasında Çeto ve Mahsun'un uyuşturucu konuşmalarından duyduğunu anlatır.

Vartolu'nun yanındaki deli adam İdris'i tanırmış. İdris de ona çöpün yanına sebze meyve bırakırmış. Adamın konuşmalarından o yaşlı adamın İdris olduğunu anlayan Vartolu; babasının kendisini de oğullarından saymasına çok sevinir. Vartolu İdris'in nerde olduğunu sorar. Halil "Çok uzakta" der. "Çok uzaktaysa sen nereden buldun? Arıyordun dimi?" der

Halil'in hikayesini izleriz. Kahraman'ı öldürmek için ateş açıldığı gece adamın oğlu ve karısı da ölmüşmüş. Aliço'nun yattığı hastanede o da hastaymış ve oradan kaçmış. Önce İdris'i ardından Vartolu'yu bulmuş. Vartolu'nun kendisinden şüphelendiğini anlayan Halil kaçar

Metin'in anlattıklarından sonra Çeto ve Mahsun'u buradan vuracaklarını düşünerek Vartolu'yu bulmayı planlayan Yamaç; bu işi Aliço'ya verir. Aliço uzun uğraşlar sonucu Sadettin'i bulur. Cumali de Sadettin'in yaptıklarını asla unutmamasına rağmen onlara katılır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder