Bir Zamanlar Çukurova 7. bölüm, Yılmaz'ın ölüm kalım savaşı


ATV'nin reyting rekorları kıran, her hafta ayrı bir heyecan ile izlediğimiz dizisi Bir Zamanlar Çukurova, 7. bölümde Yılmaz'ın hayatta kalma savaşını izledik. Geçen bölümün sonunda merdivenden düşen Züleyha'nın doğum sancıları tutmuştu, o sırada Yılmaz da çiftliğe gelmişti, Demir de yetişip gelmişti Yılmaz'a engel olmak için. Yılmaz'ı kapını önünde görünce ona saldırdı, dövüşmeye başladılar. Gaffur gelip beyine yardım etti. Gülten de olan biteni pencereden gördü. Demir Yılmaz'ı traktörün arkasına bağlatıp sürükletti Gaffur'a. Züleyha'nın peşini bırak o benm karım, yoksa seni öldürürüm" dedi demir, tam vuracaktı Yılmaz'ı. Cengaver geldi yetişti engel oldu Demir'e. O sırada Yılmaz kaçmaya çalışırken arkasından ateş etti, yaralandı nehire düştü. Öldü diye bıraktılar.
Yılmaz'la birlikte hapisten çıkan Fekeli, Adana'ya döndü. Çok itibarlı bir insan olduğunu anladık. Eski bir tanıdığını buldu, sohbet ettiler, evine götürdü adam onu. Çukurova'nın artık çok değiştiğini, delikanlılığın değil, paranın önemli olduğunu anlattı adam. "Senin yokluğunda da Yamanlar iyice büyüdü, garibanların topraklarına kondu. AdnanYaman'ın oğlu Demir, Adana'nın en büyüğü benim diye geziyor" dedi.
"Yanımda olacak birine ihtiyacım var" dedi Fekeli. Adamın oğlu talip oldu göreve. Şoförü, sağ kolu oldu... Fekeli kendine güzel bir çiftlik evi satın aldı. Artık Adana'da kalacak.

Demir, arkadaşı Cengaver'e de yalan söyledi, Yılmaz'ın, Züleyha'yı satmaya çalışan, sonra da ona kötü şeyler yapamay çalışan üvey abisi olduğunu, ölümü hak ettiğini anlattı.
Gülten Yılmaz'ı nehirden kurtardı, hulara getirdi, orada Yılmaz'la Züleyha'nın daha önce iyilikte bulundukları bir kadın vardı, o baktı Yılmaz'a, sakladı onu. Doktor Sabahattin de kurşunu çıkardı, tedavi etti Yılmaz'ı.

Bu arada Züleyha'nın çocuğu dünyaya geldi, bir erkek bebek. adını Adnan koydular, Demir'in babasının adı. Demir çok mutlu oğlu olduğu için, guru duyuyor dışarıya karşı. Ama içinde huzurlu değil tabi ki. Kendi de farkında büyük ihtimalle, bu çocuğun babasının kendisi olmadığının. Yılmaz'ın öldüğünden emin olmak istedi, Gaffur'a didik didik arattı her yeri. Yılmaz'dan herhangi bir iz yok.

Gülten Yılmaz için ağlarken Sabahattin de onu teselli ediyordu, kardeşim diye. Onları diğer hizmetçi kız gördü, aralarında bir şey var zannetti.

Yılmaz ateşlendi, fenalaştı. Gülten gitti Sabahattin'i getirdi. Ellerinden geleni yapıyorlar Yılmaz'ı iyileştirmek için. Uzun süre Yılmaz'ın başında kaldı Gülten. Evde de sözlüsü çocuk ve ailesi bekliyorlardı. Gülten geldi ve yüzüğü çocuğun avucuna koydu. Misafirlerapar topar çıkıp gititler. Gaffur Gülten'i dövmeye başladı. Gülten de söyledi Yılmaz'a ne yaptığınızı gördüm diye.

Gaffur hemen Demir'e haber verdi. Doğruca hulara gittiler. Demir bağırdı çağırdı yılmaz nerede, kim saklıyor diye. Saklayan kadıncağızı farketti Gaffur, Demir'e söyledi. Kadın inkar etti, yok burada dedi.
Tamam o zaman yakın huları diye bağırdı Demir. Ateşe vermeye başladılar her yeri.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder