Malzemesi: 1 kg yeşil sivri biber
2 kg domates
2-3 baş sarımsak
1 adet kereviz
Yeteri kadar sirke
Tuz
Yapılışı: Bu malzemeleri güzelce yıkayınız. Sonra domatesleri ve biberleri bıçak ucuyla deliniz. Uygun büyüklükteki kavanozlara bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere diziniz. Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarımsakları koyunuz. Bu şekilde dizdikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyunuz. Her bir litre sirke için 10 gram da tuz ilave etmeyi unutmayınız. Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kapağını kapatınız. Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletiniz. biberler sararınca turşunuz olmuş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder