Malzeme : 1 kg pırasa
3 tane havuç
1 büyük soğan
2 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker
Yapılışı : Pırasaları ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Havuçları da soyup ince ince doğrayın. Bir tencereye kuru soğanı iri iri doğrayıp sıvıyağla sararıncaya kadar kavurun. Salçayı koyup bir iki çevirdikten sonra üzerine önce havuçları 2-3 dakika sonra da pırasaları koyun, kapağını kapatın ve arada bir karıştırın iyice kavrulup buğulandıktan sonra yumuşayınca pirinleri tuzu ve şekeri ilave edip suyunu ekleyin. Pirinçler yumuşayınca altını söndürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder