2 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
1 adet orta boy büyüklükte kuru soğan
1 paket margarin (250 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy yeşil sivri biber
2 adet orta boy domates
5-6 su bardağı su
Pilavı için;
4 su bardağı pilavlık iri pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Yapılışı:
İnce kıyılmış kuru soğan margarin, tuz, kabuğu soyulup doğranmış domates kuşbaşı etle karıştırılıp, 40-45 cm çapında 4-5 cm kalınlığında kenarı olan yuvarlak bir tepsinin ortasında koyulup üzerine sivri yeşil biberleri yerleştirerek, 20-25 cm çapında, 20-28 cm derinliğinde, ateşe dayanıklı porselen veya metal bir tas kapatılarak 5-6 su bardağı sıcak su ilave edilip, ağır ateşte 45 dakika pişirilir. Tası hiç açmadan kenarındaki artan et suyu, başka bir kaba alınır, bu et suyu dahil olmak üzere 6 su bardağı sıcak su, ocaktaki tepsiye geri boşaltılır. Ayıklanıp yıkanmış 4 s bardağı pirinç tepsideki tasın etrafına boşaltılarak, 1 tatlı kaşığı tuz serpilip, pirinçler suyunu çekene kadar çevire çevire pişirilip, ocaktan indirilir, üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendirildikten
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder