Malzeme : 1 paket makarna
200 gram kıyma
1 kg yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz karabiber, kırmızı biber
1 tane küçük soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
Yapılışı : Kıyma, soğan, tuz, karabiber, pul biber ve galeta unu iyice yoğurulup minik köfteler yapılıp yuvarlanır. Bir tencereye su koyulup kaynatılır. Kaynayan suya 3-4 çay kaşığı tuz ilave edilir.Bu suya önce köfteler atılır, 2-3 dakika sonra da makarnalar atılır. Makarnalar yumuşayana kadar ikisi birlikte pişirilir. Süzgece dökülüp süzülür sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Üzerine yağda kızdırdığınız pul biber gezdirilir.
Ancak suyu fazla koymayın süzgeçten geçirmeye gerek kalmasın. Onu güzel ayarlamak lazım aslında. Vitamin ve besin değeri açısından bu gereklidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder