Malzeme: 2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Biber salçası
Kimyon ve tuz
Limon
1 baş sarımsak
1 su bardağına yakın sıvıyağ
Yapılışı: Bulguru ve irmiği mutlaka soğuk suyla ıslatın. İyice suyunu çekip şişinceye kadar bekletin. Sonra üzerine salça, kimyon ve tuz atıp iyice yoğurun. Daha sonra un ilave ederek bununla da yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına parmak ucuyla bastırın. ortası çukur olsun daha iyi pişer. Sonra kayanayan suya bu köfteleri atıp haşlayın, köfteler haşlandıkça suyun yüzüne çıkmaya başlarlar. işte o zaman haşlama işi tamam demektir. Süzgece döküp süzün.
Tencereye sıvıyağ ve salçayı koyup biraz kavurun altını söndürüp içine rendelediğiniz sarımsakları ve limon suyunu ilave edin. Daha sonra süzgeçteki köfteleri de içine döküp iyice karıştırın, üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder