1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
2 tane patates
4-5 tane kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
200 gram az yağlı parça et
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: İyice yıkanıp ince kıyılmış lahanayı, küp küp doğranmış patatesi ve önceden sıcak suyla ıslatılmış barbunyayı bir kaba koyun. Düdüklü tencerenin dibine tereyağı ve margarini koyup eti iyice kavurun, üstüne doğranmış soğanları ilave edin. Biraz soteledikten sonra salçasını ve baharatlarını da ilave edip üstüne kaptaki sebzeleri boşaltın, karıştıra karıştıra iyice kavurup suyunu (sıcak su) ekleyin. Biraz da tuz ilave edip. kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayınca kapağını açıp içine 2-3 çorba kaşığı pirinç veya fırınlamış mısır ununu (suyla karıştırıp) tencereye dökün. Kapağı açık olarak 5-10 dakika da böyle kaynatın. Daha sonra ılıkken servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder