Malzeme: 2 su bardağı pirinç
1 kg dolma biber
1 su bardağı sıvıyağ
2 büyük soğan
salça
tuz
karabiber
nar ekşisi
nane
Yapılışı: Bir yayvan tencerede kare doğranmış soğanları yağda biraz sararıncaya kadar kavurun. Salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip, evire çevire iyice kavurun. Sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatın, altını kısın. Suyunu çekince altını söndürün. Biraz dinlendirdikten sonra üzerine nane, karabiber, pul biber, nar ekşisi ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
İçini boşaltıp yıkadığınız biberleri yarıya kadar bu içle doldurup, üstüne bir dilim domates koyup tencereye dizin. Hepsini bu şekilde doldurduktan sonra, üzerine düz bir tabağı ters çevirerek kapatın, sonra salçalı sıcak su dökerek kapağını kapatın ve altını yakın. pişince borcama koyup soğutun ve soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder