Malzeme : 3 kg çilek
3 kg toz şeker
1 çay bardağı soğuk su
Yapılışı : Çileklerin saplarını çıkarıp, bol suyla yıkayın süzgece koyup süzün. Daha sonra çilekler büyükse 2 ye veya 4 e bölün, pişireceğiniz tencereye koyun, üstüne şekeri koyun ve 1 çay bardağı da soğuk su ekleyerek altını yakın. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak yarım saat daha pişirin ve bir porselen tabağa bir kaşık koyup bakın soğuyunca kıvamının nasıl olacağı belli olur.Kıvamı hoşunuza gittiyse altını söndürüp soğumaya bırakın iyice soğuyunca kuru bir cam kavanoza boşaltın buzdolabında veya serin bir yerde saklayın.
NOT : Reçel yaparken mutlaka tahta kaşıkla karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder