Malzeme: Yarım paket margarin
3 adet havuç
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı: Bir kabın içine unu eleyip üzerine kabartma tozunu serpiştirin. Ortasını açın, eritilmiş yağ, şeker, 4 yumurta ve sonrada diğer malzemeler eklenip iyice karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba dökülüp 170 dereceli fırında pişirilir.
Arzu ederseniz aşağıda tarifini vereceğim kremayı pişirip üzerine dökebilirsiniz.
1 yumurta, 1.5 kaşık un, 6-7 kaşık şeker, yarım kaşık nişasta veya pirinç unu ve yarım kg sütü çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra kısık ateşte pişirin. Soğuyunca dolapta biraz bekletip çıkarın. 1.5 kaşık margarini azar azar ilave edin. Daha sonra kekin üzerini bu muhallebiyle kapatın ve hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder