2 yumurta
Yarım su bardağı çiçek yağı
1.5 su bardağı su
Aldığı kadar un
Yapılışı: Margarin 10 parçaya bölünür. Bir kabın içine su sıvıyağ ve yumurta karıştırılıp un katıp yoğurulur. Hamur da 5 parçaya bölünür.Her parça oklava ile kaşık kalınlığında açılır. Üstüne margarinin bir parçası sürülür, bohça şeklinde katlanır. Hepsi böyle yapılır ve üstü örtülüp dolapta 1 saat bekletilir.
Dolaptan çıkarılır, bohçalar teker teker açılıp, herbirine bir margarin parçası sürülür ve tekrar bohça haline getirilip, tekrar dolaba konur.
1 saat sonra tekrar çıkarılıp oklavayla kaşık kalınlığında açılır ve 4 eşit parçaya kesilir (yani herbir bohçadan 4 yaprak milföy çıkar).
Herbirine bir parça peynir koyup muska şeklinde katlanıp üzerine yumurta ve çörek otu sürülüp fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder