Malzeme: 1 kg temizlenmiş işkembe
2 su bardağı pirinç
1 tane soğan
Yarım demet maydanoz
1 kaşık salça
2 tane domates
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber ve pul biber
Yapılışı : işkembeleri iyice yıkayıp bol tuz ve limon dilimleriyle ovalayın böylece bir saat bekletin. Sonra dikdörtgen parçalar kesip tekrar yıkayın, süzgece koyun bekletin. Beklerken içini hazırlayın.
Pirinçleri yıkayın soğan, domates, maydanoz, salça, sıvıyağ, tuz, karabiber, pul biber ve işkembenin artan küçük parçalarını ince ince kıyıp içe katıp iyice karıştırın. Sonra kesilmiş her bir parça işkembenin ortasına 1 kaşık iç koyup kenarlarını düz dikişle dikin teyel gibi. Sonra ipi koparmadan diğerine iç koyup onu da dikin, sonra diğerini.... bu şekilde hepsi bitince tencereye dolmaları koyup üzerini kapatacak kadar su koyun ve ocağı yakın. 3 saat kısık ateşte pişirin ve indirmeye yakın küçük bir tavada sıvıyağ ve salça kavurup ateşi söndürün. Yemeğin suyundan 2 kepçe alıp sosun içine koyun bir kaç tane limon tuzu ve 2 diş sarımsak ezerek bu sosa ekleyip tencere boşaltın. Bir iki taşım daha kaynatıp söndürün. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder