Malzeme: 4 tane acur
3 tane havuç
5-6 sivri biber
2-3 baş sarımsak
1 tane küçük lahana
4-5 tane kırmızı domates
4-5 tane yeşil domates
1 demet maydanoz
1 çay bardağı turşuluk tuz
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı şeker
Yarım su bardağı sirke
1 fincan sıvıyağ
1 tane aspirin
Yapılışı:Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayın. Çatalla bir kaç yerinden delikler açıp kavanoza yerleştirin aralarına bir kaç diş sarımsak serperek yerleştirin.Kullanacağınız suya tuzu koyup kaynatın soğumaya bırakın.Soğuyan suya sıvıyağ hariç diğer malzemeleri katıp kavanozdaki sebzelerin üzerine dökün. Küflenmemesi için en üste sıvıyağı da koyup kapağını sıkıca kapatın. 10-15 gün sonra turşunuz yenecek hale gelmiş olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder