Malzeme: 3 adet hazır yufka
3 tane büyük boy patates
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp soyun, rendeleyin. Erittiğiniz tereyağını içine dökün. yumurtayı, sütü, kaşarı tuz ve karabiberi iyice karıştırıp patateslerin içine ilave edin. Sonra yufkanın birini serip bu karışımdan koyun, üstüne 2. yufkayı serip yine harç koyun, üstüne 3. yufkayı da serip yine harç koyduktan sonra rulo şeklinde sarıp dolaba koyun. 1-2 saat dinlendirdikten sonra çıkarıp dilim dilim kesin. Margarinle yağlanmış tepsiye bu dilimleri dizip üzerlerine kaşar rendesi ve kırmızı biber serpiştirip fırına sürün. Kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder