2015 Ekpss Yapılacak Mı? Ekpss Ne Zaman?

ekpss-2015
2015 EKPSS VAR MI?

2015 Yılında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Yapılacak mı? İşte detaylar...

İki yılda bir olmak üzere Devlet Memuru olmak isteyen engelli vatadaşlar için yapılan EKPSS bu sene yapılmayacak. Bildiğiniz gibi 2014 yılında yapılan EKPSS tercihleri 16-24 nisan tarihleri arasında yapılacak. 2015 yılında EKPSS yani Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılayacak. ÖYSM Sitesi 2015 yılı sınav Takvimini açıkladı. 2015 yılı sınavları içerisinde EKPSS sınavları ve sınav başvurusu yok...

Peki EKPSS Ne Zaman Yapılacak?
EKPSS 2016 yılında yapılacaktır. 2016 EKPSS Başcuruları ile ilgili detaylar geldikçe sitemizden duyuracağız... 

2016 EKPSS Başvuru Kılavuzu Yayınlandığında daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz...

EKPSS'ye Kimler Başvurabilir?

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır.

Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 12 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak, 23 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir.

Adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları alınmayacaktır.
http://onceburada.blogspot.com
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

ekpss ne zaman, 2015 ekpss ne zaman, ekpss bu sene var mı, engeli memur sınavı en zaman, engelli meur sınavı 2015, engelli memur sınavı 2015 te var mı, bu sene engelli memur sınavı olacak mıkaynak = onceburada.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder