Hipnotik, Hipnozla Doğum Nedir Nasıl Yapılır - Ağrısız Doğum Yöntemi Hipnoz Nedir

HİPNOTİK-HİPNOZLA DOĞUM NEDİR NASIL OLUYOR

Ekranların sevilen ismi güzel oyuncu Özgü Namal bilindiği gibi sevgilisi Serdar Oral'dan hamile kalmış ve doğumu oldukça yaklaşmıştı. Son günlerde Özgü Namal evlenecek mi, evlenmeden mi doğum yapacak diye tartışmaların çıkmasının yanı sıra güzel oyuncu Özgü Namal geçtiğimiz gün sancılanarak evinde doğum yapmıştır. 
bu yazı www.onceburada.blogspot.com'a aittir
Yoga ve nefes teknikleri ile ilgilenen Özgü Namal'ın sevgilisi Serdar Oral, sevgilisi Özgü Namal için nefes tekniklerini öğreterek rahat ve ağrısız bir doğum yapmasını sağlamıştır. Hipnotik doğum denilen yöntemle doğum yapan başarılı oyuncu Özgü Namal bir anda tüm anne adaylarının bu yöntemi merak etmesini sağlamıştır. 

Bizde sizler için bu yazımızda Özgü Namal'ın doğum yaptığı Hipnotik ve Hipnoz da denilen doğum yöntemi olan yöntem nedir, nasıl yapılır ve ne işe yarar gibi sorulan soruları ve hipnotik, hipnoz doğum yöntemi hakkındaki bilgileri sizler için derledik.


Hipnotik, Hipnoz Yöntemi İle Doğum Nedir

Hipnotik, Hypnobirthing (hipnoz, telkin tekniği ile doğum) tekniği anne adaylarının normal doğuma rahat, korkusuz ve güven içerisinde girmesi için uygulanan bir yöntemdir.

Dünyada tıp mensupları arasında hipnozu en yaygın kullanan kesim kadın doğum uzmanları. Hipnotik Doğum artık Türkiye'de üniversite hastanelerine girme noktasına geldi. Tıbbi Hipnoz Derneği Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Eşref Müezzinoğlu hipnozun sadece doğum anında değil aşermeden düşük fobisine kadar bir çok safhada kullanıldığını anlattı. 

Peki hipnozla doğum nasıl oluyor sancılar başladığında hipnozu yapan kişi de doğuma giriyor mu? 

Alif Eşref Müezzinoğlu bu noktayı şöyle açıklıyor; 
-“Hamile, doğum günü geldiğinde, sancıları sıklaştığında doğum yapacağı yere gidecek. Oto hipnoza girerek o an itibariyle ağrı, korku endişe hissetmeyecek, kasılmaları algılayacak ancak ağrı duymayacak. Doğum doğal bir işlevdir. Ama günümüzde maalesef farklı gerekçelerle dünya genelinde gözlemlediğimiz sezaryene yönelik bir eğilim var. 
bu yazı www.onceburada.blogspot.com'a aittir
Hâlbuki anne, doktorun kontrolünde ağrı, endişe hissetmeden ağrısız bir doğum yapabilir. Çünkü hipnozun anestezi, narkoz yerine geçtiği çalışmalar söz konusu. Kişinin bu yönteme inanması ve uygulayıcısına güvenmesi hipnoz için yeterli. 5-6’ıncı aydan sonra 3 veya 4 çalışmada biz hastayı normal doğuma hazırlayabiliyoruz.

ozgu namal bebegi, özgü namalın bebeğinin resimleri, özgü namal doğum yapma yönteminin adı, hipnozla doğum nedir, hipnotik doğum nedir, hipnoz yöntemi ile doğum, özgü namal nasıl doğum yaptı, özgü namal bebeginin ismi ne, özgü namalın bebeginin babası kim, serdar oral kimdir,


İşte Özge Namal'ın Bebeği ''NEFES''

kaynak = onceburada.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder