2015 Seçim Anket Sonuçları Lider Kim Oy Farkları

onceburada.blogspot.com - 2015 Seçim Anket Sonuçları Lider Kim Oy Farkları

2015 genel seçim lider parti kim birinci olan oy yüzdeleri farklar 2015 seçim anket sonuçları lider kim oy farkları




Bu sene gerçekleşen olan genel seçim için anket sonuçları artmaya devam etmektedir. Genel olarak AKP her zaman lider parti fakat 50 oranın altında yer almaktadır. Bunun yanı sıra CHP ile MHP'de oranlı artışlar devam etmektedir. 2015 genel seçim lider parti kim birinci olan oy yüzdeleri farklar…

2015 genel seçimler için geri sayımın hızlandığı son günlerde art arda yayınlanan anket araştırmalarının sonuçlarıyla, seçim öncesi partilerin oy oranları gözlemleniyor. Seçmene yöneltilen 'Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz' sorusuna verilen cevaplara göre;

2015 seçim anket sonuçları

-AK Parti yüzde 45,15 ile ilk sırada

-CHP yüzde 24,9 ile ikinci sırada,

-MHP yüzde 15,25 ile üçüncü sırada

-BDP-HDP ile yüzde 9,15 ile dördüncü sırada yer aldı.

Araştırma şirketi, AK Partili seçmene 'AK Parti'ye oy vermeseydiniz kime oy vеrirdiniz?' diye sordu. AK Partili seçmen CHP'ye yüzde 1'lik oranda şans tanırken MHP yüzde 31, HDP yüzde 10 ve Saadet-BBP ittifakı yüzde 35 oranını gördü.

CHP'LİLER MHP'Yİ TERCİH ETTİ

CHP'li seçmene sorulan benzer soruda isе, AK Parti'ye yüzde 5, MHP'ye yüzde 41, HDP'ye yüzde 27, Saadet-BBP ittifakına ise yüzde 1'lik şans verildi.

MHP SEÇMENİ MHP DIŞINDA KİME OY VEREBİLİR?

MHP'li seçmen ise, kendi partisine oy vermediği takdirde, yüzde 25'le AK Parti'yi, yüzde 31'le CHP'yi, yüzde 1'le HDP'yi, yüzde 21 ile Saadet-BBP ittifakını destekleyeceğini söyledi.




kaynak = onceburada.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder