Liberland Neresi - Yeni Kurulan Ülke Liberland - Yeni Ülkenin Adı Ne - Liberland Kim Kurdu


LİBERLAND NEREDE - KİM KURDU

Çek vatandaşı olan Vit Yedliçka kendi ülkesini kurduğunu açıkladı ve bu haber bir anda dünya basınında büyük yankı uyandırarak gözleri üzerine çekti.

Vit Yedliçka ülkesi olan Liberland'ı kurmak için seçtiği yer ise Hırvatistan ile Sırbistan arasında bulunan ve tarafsız bölge olan 7 kilometrekare olan bir alandır.

Vİt Yedliçka Hırvatistan'ın Zmeyavets ile Sırbistan'ın Başki Monoştor şehirleri arasında, Tuna Nehri'nin batı yakasında bulunan alanın ne Sırbistan'a ne de Hırvatistan'a ait olduğunu öne süren tarafsız bölgede Çek Cumhuriyeti vatandışı Vit Yedliçka, bu bölgede bir ülke kurdu.

Ülke vatandaşlık başvurularını ise internet üzerinden yapıyor Çek vatandaşı olan Vit Yedliçka tarafından yeni kurulan Liberland ülkesininbayrağıda mevcut. Yönetim şekli ise demokrasi olarak belirlenmiş.

Liberland anayasası henüz oluşturulmamış fakat internet üzerinden yapılan vatandaşlık başvurularından sonra oluşan halkın görüşleri ve fikirleri alınarak bir anayasa oluşturulacak.

Tam adı olarak Özgür Liberland Cumhuriyeti olarak belirlenen ülkenin sloganı ise ''Yaşa ve diğerlerinin yaşamasına izin ver ''. Ülkenin devlet başkanı aynı zamanda kurucusu olan Vit Yedliçka olurken resmi dili ise Çek'çe.

ÖZGÜR LİBERLAND CUMHURİYETİ

Ülke Adı : Liberland
Başkent : Liberpolis
Resmi dil : Çekçe
Yönetim biçimi : Cumhuriyet
Başkan : Vit Yedliçka
Yüzölçümü : 7 kilometrekare
Trafik akış yönü : Sağ





liberland neresi,liberland kurucusu,liberland nerde kuruldu,liberland bayrağı,liberland kim kurdu,liberland dili,liberland dini,liberland başkenti,liberland neresidir,liberland ülkesi nerde,liberland ülkesi kim kurdu,liberland başbakanı,vit yedliçka kimdir,özgür liberland cumhuriyeti,liberland haritası
kaynak = onceburada.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder