Söz Dizisi 61. bölüm özet. Yavuz Karasu'nun hayatı bir kez daha tehlikede

Geçen bölün sonunda Yavuz'un bulunduğu arabaya Sami'nin emriyle tuzak kurup taramışlardı. Savcı Derya yetişip ateş açar. Zaten işlerini bitirmiş olan teröristler kaçar. Savcı hemen ambulansı, polisi, Erdem Albay'ı arar. Erdem hemen harekat merkeszini bırakıp yola çıkar. Ambulansla hastaneye getirilip ameliyata alınan Yavuz'un durumu iyi değildir. Kopuk da Yavuz'un delik deşik olmuş aracını görüp ustayı arar. Usta hastaneye gelip diğerleriyle beraber Yavuz'un ameliyattan çıkmasını bekler. Güler, Nazlı, Su da ameliyattan çıkıp yoğun bakıma alınan Yavuz'un başında bekler. Time moralleri bozulmasın diye haber vermezler.

Diğer tarafta üs bölgesine giden yola mayın döşeyen teröristlerin tuzağına tim düşer. Araçları havaya uçup taklalar atar. Hepsi bir yere savrulurken Aşık'ın bacakları aracın altında kalır. Ölmeyenleri öldürmek için teröristler ateş açar. Mühimmatları bitme tehlikesi olunca merkezle konuşan Fethi havadan destek ister. Teröristlerle aralarında fazla mesafe olmadığı için F16lar ateş etmek istemez ama Fethi mühimmatlarının bitmek üzere olduğunu ve zaten öleceklerini söyleyip ısrar eder. F16ların attığı bombalar sayesinde kurtulurlar. Bir teröristi canlı ele geçirip bu harekatın saldırı emrini listedeki bir ismin verdiğini öğrenirler.

Savcı Derya; Yavuz'a düzenlenen saldırıyı araştırmaya başlar. Birinin kimliğini tespit edip teknik destekle yerlerini bulurlar. Eylem ve Derya'nın katıldığı bir operasyon hazırlanır. Kopuk ise bu yer bilgisini alınca polisten önce oraya girer. Kopmuş bir şekilde herkesi öldürür. Ele başlarından kimden emir aldıklarını öğrenemez ama Yavuz ölmezse eğer yine peşine düşeceklerini öğrenir. Ustası ona kızsa da hastaneye adam yerleştirir. Deryalar ele geçen adamdan isim öğrenemezler. Gerçekten de Sami'nin emriyle Yavuz hastaneden çıkarılıp bir ambulansa konup kaçırılır. Derya Yavuz'un kaçırıldığını fark etse de takip edemez.

Fethi ve ekibi saldırının yapılacağı üste kalırlar. Askere moral verip bütün gece jykusuz etrafı denetlerler. Teröristlerin komutanlarının başına Dragan'ı getirirler. Dragan teknik ve para desteği de alarak üsse yeni bir saldırı düzenler. Bir kadın ve kucağında bebek süsü verilmiş birisi üsse doğru gelir. Uyarılara rağmen durmayınca Fethi vurmak zorunda kalır.

Dragan kardeşinin ölümünden sorumlu olanlara ceza vermek için bir bomba hazırlatır. Güler Yavuz ve görevdeki tim için endişelenen kızlara Erdem'le anılarını anlatır. Ertesi sabah eve Erdem Albaya gelen koliyi vermeyi unutan Güler; kocasını arar. Erdem de paketi açmasını söyler. Paketten kukla bir soytarı ve geri sayan bir sayaç çıkar. Güler ne olduğunu anlar ve kocasıyla konuştuğu telefonu bırakıp odaya girmekte olan kızına doğru koşar. Erdem albay "Güler" diye bağırarak kalakalır
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder