Gülperi Dizisi 8. bölüm özet. Gülperi çocuklarıyla sokakta kalıyor

Gülperi geçen bölüm sonunda Şeyma'nın oyununa gelen Neslihan'ın gazabına uğramıştı. Eve geldiğinde kendisinin işten çıkarıldığını ve eşyalarının da kapının önüne konduğunu görmüştü. Şeyma yine Özlem'miş gibi davranıp Kadir ve Şeyma'yı tanıdığını ve o aileden uzak durmasını söyler. Tabi evliliklerini de allayıp pullar.

Neslihan kızını arayıp Bedriye'nin hırsız olduğunu ve uzak durmasını söyler. Kız herkesin içinde Bediye'yi hırsız olmakla suçlar. Bedriye üzüntüyle okuldan çıkar. Kuyumcuya gidip ağlayarak adama yaptıklarını yüzüne vurur. Kuyumcu da üzülür.

Hasan ise emniyette tuvalete gittiğinde tabancayı aldığı Seyit'le karşılaşır. Seyit tabancayı kaptırdığı için kızar ve bilişimde tanıdığı biri sayesinde silahın geçmişindeki cinayeti kaldırtır. Ceza evine sevk edilecek olan Ali'yi korkutup "Silah benim" dedirtir. Hasan'ı ilgilendiren hiç bir konu kalmayınca çocuk serbest ama Seyit'e borçlu kalır. Seyit yanına çağırttığı Hasan'dan bir doğum gününe gidip bir kıza yakınlaşmasını ister. Hasan böyle bir işe girmeyeceğini; borcunu başka şekilde ödemek istediğini söyleyip gider.

Kadir'e emniyet çıkışı yanında çalışan kadın da Gülperi'yle alakalı iyi niyetli şeyler söyleyerek uyarır. Kadir etkilenip içmeye başlar. İşe yaramaz kardeşi para ister. Gülperi telefonda mesafeli konuşur. Hasan ise eve geldiğinde annesine olanları yetiştirdiği için Kadir'i arayıp hadsizce konuşur. Kadir kafası karışık alkollü eve geldiğinde alttan alan, aralarını düzeltmeye çalışan seksi giyimli Şeyma ile karşılaşır. Her şey yolunda gider tam yatağa uzanmışlarken Şeyma yine Gülperi lafı edince adam kadının samimetsizliğini anlar ve odayı terk eder.

Gülperi ve çocukları parka gider. Ev eşyalarını apartmandaki insaflı bir adam deposuna koymayı kabul eder. Gündür bir kaç arkadaşını arayan Gülperi kalacak yer bulamaz. Çocuklardaki ve kendisindeki para onların otelde kalmasına yetmez. Hava fırtınaya çevirince lüks bir restauranta kendisini atıp oradakilerden yardım ister. Restaurant sahibi iyi biri çıkar ve biraz para verir. O para ile otele gidecekken yok artık dedirtecek bir şanssızlıkla içinde para ve kimlik olan çantasını çaldırır. Hasan mecburen Seyit'e gider ve verdiği işi yapmayı kabul eder. Tabi kıza bir şey yapmayacaklarsa. Seyit kızla sadece konuşacaklarına söz verir.

Gülperi tanıdığı başka bir kadına gidip iş ister. Kadınla iş konusunda anlaşırlar. Neslihan ise gittiği kuyumcunun insafa gelip doğruları söylemesi üzerine panik olur. Kadir'in veya kocasının kulağına bu yaptıklarının gitmesinden korkar. Şeyma; kadını sakinleştirip Gülperi ile konuşacağını ve onu ikna edeceğini söyler. İşten atılan Armağan'la buluşup yeniden işe döneceğini onunla çalışmasını istediğini söyler. Adamdan Gülperi'nin şu durumu için tavsiye alır.

Seyit'in talimatıyla Hasan'ın ceza evinden arkadaşı çocuğun kaldığı eve giderler. Geceyi orada geçirirler. Bedriye ertesi gün lisedeki voleybol seçmeleri, Can sa matematik sınavı için hevesli; heyecanlıdır. Bedriye Neslihan'ın şımarık kızının kaptanı olduğun voleybol takımına hemen seçilir. Bu arada ilk gün Bedriye ile konuştu diye Ali'nin tartakladığı çocuk Neslihan'ın kızının eski sevgilisiymiş. Bedriye'ye çocuğun iyi davranması kızı iyice kışkırtır.

Hasan'a güzel kıyafetler alırlar. Artemis'in de katıldığı doğum gününe çillinin yardımıyla girer ve doğum günü kızıyla yine Artemis sayesinde tanışır. Doğum günü sahibi kızı etkilemeyi başaran Hasan; kızı herkesi atlatıp aşağı inmeye ikna eder. Kızı önden aşağı yollar; kendisi de Artemis'e veda etmeye gider. İkiliyi kıskanan Artemis Hasan'a trip atar. Hasan arabaya biner; gidecekleri yere geldiğinde bagajdan gelen sesleri duyar. Bagajı açtığında bağlı kızı görür. Olay çıkarır. Kafasına vurup bayıltıp içeri taşıyıp Hasan'ı da bağlarlar.

Şeyma Gülperi'yi arayıp Neslihan'la kendisiyle konuşmak istediklerini kendisine bir tekliflerinin olduğunu söyler. Bebek'te bir cafeye çağırdığı Gülperi'ye başka bir şehirde daha büyük bir ev, sigorta, daha iyi maaşla iş ayarlayacaklarını söyler. Kadir de o sırada açıldığı teknesinden Şeyma'yı ardından cafeye giren Gülperi'yi görür. Oraya girdiğinde Gülperi de Şeyma da onu görünce şaşırır. Hiç birşeyden habersiz Gülperi karısını Kadir'e "Özlem hanım" diye taktim eder. Şaşkınlığı gerilim fark edince "Tanışıyor musunuz?" der. Kadir " Oyuna gelmişiz Gülperi. Karşında oturan Özlem hanım falan değil. Kendisi benim karım Şeyma" der




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder