Diriliş Ertuğrul 122.bölüm özet. Yeni kötüler, yeni isimler göz doldurdu

Trt ekranlarında 6. sezonuna bu hafta yayınlanan ilk bölümüyle "Merhaba" diyen Ertuğrul dizisinde; Moğol tehdidi artarak büyümekte; Ertuğrul ve Kayılar ise yurt tuttukları Söğüt'te kök salmaya uğraşmaktadır. Çökmekte olan Selçuklu Devleti ise gittikçe daha kötü bir durumdadır. Söğüt halkı da pazar esnafı da Ertuğrul'u sevip saymaktadır.

Derken aniden adının İlbilge olduğunu öğrendiğimiz kadın yanındaki alplerle obaya gelir. Kadının atının telkisinde 7-8 yaşlarındaki Osman vardır. Küçük çocuk kafasına aldığı darbe yüzünden baygın ve yaralıdır. Artuk bey hemen müdahale eder. Gelenlerin yanında bir de baba ve iki kızı vardır.

Baba yaralı bir şekilde olanları anlatır. Onları bağlayıp götürürlerken Osman ortaya çıkmış; kahramanca çarpışırken sayı üstünlüğü yüzünden yaralanmıştır. Kadın ve alpleri gelip hem onları hem Osman'ı kurtarır. Obaya getirilen yaralı adamın adı Teogles'miş. Adam kendisine gelir gelmez kızından yanlarındaki kolyeyi saklamalarını ve kimseye bahsetmemelerini ister

Yaralının kızı Dragos isminde birisine götürüleceklerini Kayılara anlatır. Ertuğrul hemen ölülere bakması için Bamsı'yı yollar ama onlar gelmeden Dragos'un adamları tarafından etraftaki cesetleri temizlerler.

Söğüt'te Zangoç diye anılan kambur adamın bahsedilen Dragos olduğunu öğreniriz. Yeni sezondaki kötü adamımız tapınak şövalyesi olan bu karakterdir. Buluştuğu adamlarında malumat alıp emirler verir. Tekfurun, Söğüt'te tüccarların, Kayı obasına giren çıkanların arasına adamlarını yerleştirmiştir.

Pazarda tefecilik yapan 3 adama Ertuğrul suç üstü yapar. Ancak tartakladığı adamlardan onlara altınları oğlu Gündüz'ün verdiğini öğrenir. Otağda sorduğu sorulardan çocuğun tefecilerin tefeci olduğunu bilmeden verdiğini öğrenir ama yinede Gündüz'e çok kızar. Borç para verilen herkesin tespit edilmesini ve borçların kendisi tarafından ödeneceğini söyler. Oğlunun utancını bu şekilde gidermeyi amaçlamaktadır

Bamsı alp başının oğlu Aybars; babasına inat kılıç değil kalem tutmak isteyerek babasını kızdırmaktadır. Ertuğrul'un oğullarından Savcı bey ise Aytuğ beye yardım etmek; bilgelik, doktorlukla ilgilenmektedir.

Osman kendisine gelir. Akşam düzenlenen toya İlbilge ve alpleri de davetli oldukları için katılırlar. Ertuğrul göz önünde bulundurmak için yaralı aileyi de toya davet ettirir. Toy sırasında Moğol devriye birliği komutanı obaya gelir. Davetsiz girdiği toyda densizlik eder. İlbilge hatuna el uzatınca Ertuğrul moğol komutanın elini keser.

Ertuğrul yeni vergileri konuşmak için ertesi gün Konya'ya gitmek için yola koyulur. Elini kestiği için ölen Moğol komutanın kardeşi Ertuğrul ve alplerine tuzak kurar. Çarpışma sırasında Ertuğrul'u ayaklarından bağlayıp atla sürükleyerek alplerinden ayırırlar. Onu Aksakallılar kurtarıp meclislerinde bir post ve söz hakkı verirler.

Obadan ayrılan İlbilge hatun ise uzakta kamp kuran babasının yanına gider. Ona Ertuğrul ile ilgili topladığı bilgileri verir. Sultandan aldıkları fermanla ertesi gün Kayı obasına gelirler. Herkes İlbilge'yi sevgiyle selamlar ama babası adının Umuroğullarının beyi Umur bey olduğunu ve vergi almak için devlet tarafından yollandığını söyler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder