Avlu Dizisi 19. bölüm özet. Deniz ve Azra karşı karşıya

Zerrin nice polisin savcının başaramadığını yapıp Nihal'in katilini suç işlerken gören bir tanığı bulur. Tanığı tehditle konuşturur. İfadesini veren kadınla konuştuğunda Deniz'in başından aşağı kaynar sular dökülür. En yakın arkadaşının onun suçlanmasına sessiz kalması, davada suçlandığı için tutuklu kaldığı; bu yüzden kızı Ecem'i koruyamadığını düşünür. Zerrin de öyle düşünmesi için elinden geleni yapar. Deniz ilk başta yüzleşmek istemez ama Azra suçu kabul eder.

İki dostun yüzleşmesini oraya giren diğerleri de duyar. Herkes kendince sessizce tarafını seçer ama  birleşmeleri gerektiğini de düşünürler. Cezaevindeki diğer mahkumlar ikilinin neden ayrıldığını merak etmekte araştırmaktadır.

Azra zaten itirafını yazmış; yeni gelen Deniz'e suçun kalmayacağını hesaplamıştır. Hatta kadına bir şey olmasın diye son 1 yılını Deniz'i korumak için harcadığını söyler. Zaten Deniz hapse ilk düştüğünde Ecem; ilk görüşe geldiğinde Alp ile tanışmış; çocuk ilk günden kıza takıkmış. Dolayısıyla Deniz hapishanede az kalsa da Ecem'i kurtaramayabilirmiş. 

Murat'ın kendisi hakkında araştırma yaptığını öğrenen Zerrin; eski hapishaneden tanıdığı kadın mahkuma gittiğini de araştırır. Aynı kadına gidip her hangi bir şey söyleyip söylemediğini sorar. Söylemediğini söyleyen kadını tehdit eder. 

Azra'yı gören kadın ifade vermek istemez ama Zerrin onu tehdit eder. Azra kendisi gidip savcıya ifade verir.  Zerrin her şey açığa çıktıktan sonra Murat'ı çağırıp karısını öldürenin Azra olduğunu söyler. Murat çok kızar. Azra ile yüzleşir ama Zerrin'in beklediği tepkiyi de vermez. Deniz; adamı sakinleştirip konuşur.

Zerrin Hasret'i çağırır ve arkadaşlarını satarsa uyuşturucuyla ilgili dosyasını hasır altı edeceğini söyler. Ama Hasret buna razı olmaz. Ceza evine Yağız isminde bir yalaka tayin olur ve önce Zerrin'e sonra Kudret'e gider. Oktay Özlem'e ağır yüklenir. Özlem de annesinin memnuniyetsizliğini çekemez ve delirir.

Deniz hala o kadının verdiği ilaçları içmeye devam etmektedir. Sonra da gün ve gün kanının ne kadar akışkanlığının bittiğini hesaplar. Öykü'nün doğum günü ortamı ısıtır. Öykü tavşanı pembe burunu çok özlemektedir. Laz erkek mahkum Dudu'ya kızla mektup yollar.

Murat; Azra'yı suç üstü gördüğünü söyleyen Çiğdem'in evine gider. Kadın gördüklerini anlatır ama kadının bu kadar beklemesi Murat'ı şüphelendirir. Zerrin'e kendi isteğiyle gittiğini söyler ama mğrğrenin kalemini evde görünce Çiğdem'in yalan söylediğini anlar.

Sinan da Azra'nın yaptıklarını öğrenir ama kızın arkasında olduğunu söyler. Hatta hukuksal danışmanı olmak istediğini söyler ama Azra hukuk öğrencisi olarak kendisi kendisini savunmak istediğini söyler.

Murat Çiğdem'in evinde bulduğu kalemi Zerrin'e bırakınca kadın oraya gittiğini ve kendisinden şüphelendiğini anlar. Murat'ın arabasının frenlerini bozar. Murat kötü bir kazayı son anda hasar almadan atlatır. Zerrin Murat'a sinir olduğundan onun görev ve yetkilerini Oktay'a vermeyi düşünür. Bu fikrini söylediği Oktay buna sevinir.

Mahkeme günü gelip çatar. Deniz'in avukatı da müvekkilinin isteği üzerine dava dosyalarına tekrar bakar. Azra mahkemede panik ve adrenalinle Nihal'i bıçakladığını ama ayrılırken kadının sağ olduğunu söyler. Ayrıca bazı kamera görüntülerinin kayıp olduğunu da vurgular. "O görüntüleri kim çaldıysa katil de odur" der. Görgü tanığı Çiğdem mahkemeye gelmez. Zerrin bunu duyunca kadının evine gider ama 1 - 2 gün önce arabayla bekleyen biriyle bavullarını alıp gittiğini öğrenir.

Zerrin bu kez Deniz'i çağırır. Azra'nın ceza almamasına sinir olmasından faydalanıp Deniz'den Azra'nın ceza alması için yardım etmesini ister. Zerrin; Azra'ya suç işlemesi için zemin hazırlayacak; Deniz de suç üstü yapmasına yardım edecektir.

Zerrin Azralara mutfağın kontrolünü verir. Onlarda bir kaç gün sonra gelecek malzemeler arasındaki bütün tavuklara siparişleri saklama planı yaparlar. Deniz bunu fark eder ve Zerrin'e söyler. Zerrin'den Azra'nın daha büyük ceza alması için Azra'nın legal siparişlerini Zerrin'in ona temin edeceği mallarla değiştirmek üzere anlaşırlar.

Azralar bütün tavukların içindeki siparişlerini alırken Zerrin gelir. Onları oradan çıkarıp oyalarken Deniz içeri girer; Azra'ların mallarını alıp tavukların içine bir şey koyar. Sonra da çıkıp Zerrin hanıma işaret verir. Tam o sırada Zerrin'in ayarladığı savcı orya gelir. Tavukları aramaya başlarlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder