Gülperi 9. bölüm özet. Kadir ve Şeyma arasındaki ipler kopuyor

Cafede oturan Gülperi ve Şeyma'nın yanına giden Kadir; kendisini Özlem diye tanıtan kadının aslında eşi olduğunu söyler. Bu kandırmacanın nerede başlayıp nerede bittiğini anlamaya çalışır. Gülperilerin evlerinden atıldığını Bedriye'nin hırsızlıkla suçlandığını öğrenir. Hemen karısını alıp zorla Neslihanlara gider. Kadın kocasının kendisine kızacağından korktuğu için herşeyi anlatır. Aslında kendisi dahil herkesin Şeyma'nın oyununa geldiğini söyler.

Kadir karısına boşanaacaklarını söyler. Kızını doğum gününden çıkışta arkadaşından almaya gider. Ama Artemis'in o sırada aklı kendisini bırakıp Selen'le giden Hasan'dadır. Babasına üstün körü kalp kırıklığını anlatıp eve gitmek istemediğini arkadaşında kalmak istediğini söyler. Kadir onaylar. Tekneye gider. Kardeşi Barkın gelir. Konuşurlar. Kardeşi Şeyma'nın yaptıklarına şaşırır ve abisine aşık olmadığı bu kadınla evli kalmayıp aşkı bulmasını tavsiye eder. Ancak ertesi gün onarın boşanacaklarını duyan Kadir'in annesi buna müsade etmeyeceğini söyleyip sert çıkış yapar.

Aynı gece Selen'in kaçırılmasına itiraz eden Hasan'ı da bağlamışlardı. Kızla konuşup onu ikna etmeye çalışır ama kız tüm bölüm boyunca Hasan'a bağırıp vızıldar. Seyit; Hasan'a sert çıkar. Kafasına silah dayar ama genç adam geri adım atmaz. Tam o sırada oğlunu arayan ama ulaşamayan Gülperi barınağa gelir. Seyit'e sert çıkar. Adam Hasan'ın nerede olduğunu bilmediğini ama buldurup eve yollayacağını; karakola gitmemesini söyler. Hasan ve Gökhan'ı eve yollar.

Sabah Şeyma yanına aldığı Armağan'la avukatlık bürosuna gider. Barkın'ın odasına yerleşir. Zaten önceden de orada çalışan ve ortağı da olduğu için Kadir bu duruma ses çıkarmaz. Ancak boşanma protokolünü hazırlatır. Şeyma da boş durmayıp Kadir ve Gülperi'nin baş düşmanlarını araştırır. Armağan sayesinde Yakup Taşkın'a ulaşır. Yakup ağanın evine gittiğinde Gülperi'nin kocasını çaldığını bu yüzden velayet davasında avukatı olmak istediğini söyler. Yakup ağa sevinçle kabul eder

Şeyma; Yakup ağaya çocuklarla arasının bozuk olmasının iyi olmadığını söyler. Çözüm olarak ya içlerinden birini kendi saflarına ya da kendi içlerinden birini casus olarak onların yanına sokmaları gerektiğini söyler. Hemen Kader halayı Bedriye ile mesajlaştırıp sanki Kader babasına rest çekmiş; babası da onu evden kovmuş gibi oyun hazırlarlar. Kader hala okul çıkışı elinde valizle Bedriye ve Can'ın karşısına çıkar. Ağlamasına dayanamayan çocuklar onu evlerine götürür.

Hasan gece rahat durmaz ve kızın tutulduğu yere gidip Selen'i kaçırır. Yakınlardaki tekneyi çalıp kaçarlar. Onların peşine adamlarını salan Seyit'e bunun haberi gelir. Gökhan onları bulur ama elinden kaçırır. Otostop ve minibüsle Selen'i evine bırakırken polisler gelip Hasan'la Salen'i götürür

Bu arada Selen'in babası Kadir'e gidip kızını kaçırtmakla suçlar. Meğerse aralarında bir grevle ilgili dava varmış ve kaçıranlarda bu davayla ilgili bir istekte bulunmuşlar. Kadir'in kızı Artemis de doğum günü partisinde Hasan'ı Selen'le tanıştırınca suçlu Kadir gibi gözükmekteymiş. Kadir Hasan'ın kim olduğunu anlamak için kızının okuluna gider. Konuşmada Hasan'ın Taşkınhanlı olduğunu söyleyince Kadir Hasan'ın Gülperi'nin oğlu Hasan olduğunu anlar ve Gülperi'yi arar.

Bu arada polisler okula gelip Artemis'in ifadesini almak ister. Kız önce babasını ulaşamayınca hiç bir şeyden habersiz Şeyma'yı arar. Şeyma emniyete gider. Kızını alıp çıkarken Hasan ve Selen gelir. Armağan Hasan'ı tanır ve Şeyma'ya Gülperi'nin oğlu olduğunu söyler. Hasan'la Selen'in bulunup emniyete getirildiğinden Gülperi ve Kadir'in de haberi olur. Onlar da oraya gelir. İkili tartışırken Kadir hala Gülperi'ye aşık olduğunu söyler. Selen'in babası ise emniyete geldiğinde kızına kendisini kaçıranı Hasan olup olmadığını sorar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder