Bizim Hikaye 48. bölüm özet. Fikri Filizlerin dükkanını soyuyor

Barış oğluna ulaşmanın telaşıyla paniklediğinde yanındaki Filiz onu sakinleştirir. Çocuğu hastaneye yetiştirirler. Annesi gelmediği için iğne olup ameliyata girmek istemez ama kalbin nakledileceği organın daha fazla bekleyemeyeceği için onu ikna etmeye çalışırlar. Babasını ve doktoru dinlemeyince çocuklarla konuşmakta usta Filiz devreye girer. Minibollarla ilgili bir şey anlatır ve çocuk ikna olur. Minik Savaş'ın ameliyatı iyi geçer. 

Cemil'i yolda gören Çiçek ve Tülay; adamın üzerine yürür. Önce çantalarıyla döver sonra Filiz'e şiir yazmakla suçlarlar. Adam şiiri Çiçek'e yazdığını söylediğinde ise yelkenleri suya indirirler.

Tufan Barış'ın taktiğini yerine getirin ve Tülay'ı kıskandırır. Tülay birkaç kez kocasıyla temas kurmaya çalışır ama adam işi uzatır. Biraz da abartınca bu sefer Tülay ters yapar. Tufan alttan alıp kıskandırmak için yaptığını söyleyerek olayı tatlıya bağlar.

Barış sağlık ocağının bulunduğu yeri satın alıp avukat Selim'in hamlesini boşa çıkarır. Üstelik bu arkadan iş çevirmeden Filiz'in haberi olur ve Selim'e kızar. Barış'ın karısı ona "Filiz'i nasıl içeriden çıkardıysam gene sokarım" diye tehdit eder. 

İyileştikten sonra hastanede çocuğu ziyarete giderler. Savcı karısı rahatsız olur ve olduğunu belli eder. Minik Savaş iyileşir iyileşmez Minibollarla tanışmak ister. Karısının istememesine rağmen Barış oğlunu götürür. Filiz'le yakınlaşmaları olur. Dışarı çıkıp konuşurlar: Barış kıza Nihal'le onu ceza evinden çıkarması karşılığında evlendiğini; oğlunun hastalığı sırasında yanında olmak için birlikte kaldığını söyler. Hasretle öpüşürler ama onları Nihal ve Selim görür. Olay çıkar 

Filiz Rahmet'in okuluna gidip müdürle konuşur. Projesini sahte isimle katılıp kazanmış olabilir ama öğrenci değildir. Sınava girmeden hiç bir şey yapamayız derler. Filiz biraz kaçık matematik hocasıyla görüşüp panoya astığı soruyu Rahmet'in çözdüğünü söyler. Adam yardımcı olabileceğini söyler ama Rahmet hoca ile görüşmeye gitmez. 

Rahmet ve Deniz mutlu günler yaşar ama işe gitmediği için işten kovulur. Deniz babası eve gelince eve gider. Kardeşi ile arayı düzeltmek için bütün suçu Rahmet'in üzerine atar. Derin ablasından Rahmet'i bir daha görmemesini ister. Deniz de çocuğun aramalarına çıkmaz. Eve geldiğinde kapıyı açan Derin ablasının onu kullanıp attığını, oynadığını söyler. Dünya Rahmet'in üzerine yıkılır

Fikri Elibol ise kayın validesi Piraye'ye imzaladığı mirastan feragat ettiğine dair belgenin ardından bu kez kadının zayıf noktasını bulmayı hedefler. Tabi ki en büyük yardımcısı gelini Zeynep olur. Şık ve zengin giyinmek için mağazadan kıyafet çalarlar ve Piraye'yle konuşur. Kadının konuşmalarında kızından hiç evlenmemiş gibi bahsetmesini ipucu olarak görürler. Kadın kızı adına bir klinik açacakmış. Onun açılışına gidip onu rezil eder. 

Başına daha büyük bir rezillik çıkarmaması için Piraye; damadına kızının arabasını verir. Yaklaşık 500 bin değerinde olan arabanın vergisi, satışı 5 bin tutacakmış. 5 bini getirise arabayı alıp hemen satmayı planlayan Fikri yine akıl almak için Zeynep'e gider. O da Filizlerin dükkanındaki bindallıları çalıp satmayı akıl eder. Yarına yetiştirmeleri gereken malları çalarlar. Bölüm sonunda Barış ve Filiz'i gördükleri için çıkan karışıklığın üzerine Cemil de gelir ve dükkanlarının soyulduğu haberini Filizlere verir. Herkes şaşkın kalakalır    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder