Gülperi Dizisi 10. bölüm özet. Kadri ve Gülperi ayrı kalamıyor

Hasan'ın emniyette verdiği ifade ile Selen'in ki tutunca ve kız beni Hasan kaçırmadı diyince çocuk serbest bırakılır. Babası Selen'in kolunu sıkınca Hasan müdahale eder. Seyit Hasan'ı Selen'in babasının grev yapan işten attığı işçilerinin ve perişan ailelerinin yanına götürür. Hasan kendisini kötü hisseder. Durumu düzeltmek için Selen'le konuşması gereklidir.

Artemis'ten kızla konuşmak için yardım ister. Artemis içi kan ağlayarak kızın kaçmasına yardım eder. Hasan Selen'le konuşup yardım etmesini ister. Selen'in yardımıyla Gökhan'la eve girip babanın bilgisayarındaki belgeleri alırlar. Kaçarken Gökhan yüksekten atlayıp yaralanır. Seyit duymasın diye hastaneye götürmeyip eve getirirler. Bedriye bildiği ilk yardımı yapar; çocuğun başında bekler. Okula gittiklerinde Gökhan kötüleşir. Eve gelen Hasan arkadaşının halini görünce endişelenir.

Ejder içerde kendisine verilen ilaçları içmez. Fenalaşır. Götürüldüğü hastaneden bir hemşireden yardım alarak kaçar. Oysa ki Şeyma Ejder'in hastalığını öne sürüp tutuksuz yargılanma talep edecektir. Yakup Taşkın oğlu için endişelenip avukatı Şeyma'ya gider. Kadir karısının Yakup'un davasını almasına kızar. Şeyma ise Ejder'in kaçtığını ve muhtemelen Gülperi'nin peşinde olduğunu özellikle Kadirlere söylemez.

Bu arada Kadir her şeyin %70ini vermesine hatta daha fazlasını da vermeye razı olmasına rağmen Şeyma boşanmak istemez. Kayın validesi de gelinin tarafını turup oğluna baskı yapmaktadır. Hatta bir adım ileri gidip Aretmis'e anne babasının boşanmak üzere olduğunu ve durumu bir tek onun düzeltebileceğini söyler.

Gülperi oğlu için izin isteyip gidince parayı veren küçük kız kardeş ona kızar. Gülperi'yi işten çıkarır. Büyük kız kardeş durumlarının iyi olmadığını boyacıya para bulamadıklarını bu yüzden de kardeşinin sinirli olduğunu söyler. Gülperi bütün gece tek başına çalışıp boyayı bitirir. Sabah dükkanın halini gören kız kardeş patronlar Gülperi'yi işe alır.

Okulda Neslihan'ın kızı Bedriye'yi hala hırsızlıkla suçlayınca Gülperi önce okul yönetimine gider ama destek göremeyince Kadir aracılığıyla annesiyle konuşur. Neslihan ve Gülperi okula gider. Neslihan da kızı da Bedriye'den özür diler.

Hasan; Selen'in babasının bilgisayarından aldığı bilgileri işçilerin avukatı olan Kadir'e verir. Adamın sorularını cevapsiz bırakır. Kadir bilgileri incelemeye başlar. Kader eve geldiği gece önce Gülperi tarafından istenmez ama kendisini acındırmayı başarır. Hasan da Kader'i istemez ama Gülperi gidecek yer bulana kadar kalması konusunda oğlunu ikna eder.

O gün Can'ın doğum günüdür. Hasan'ın fikri olarak herkes hatırlamamış gibi yapar. Küçük çocuk çok üzülür. Okul çıkışında Ejder onu kaçırır. O sırada Kadir de Gülperi'ye Can'ın doğum günü için süslemelere yardım etmektedir. Gülperi'nin bütün uzak kalalım demelerine rağmen çeşitli sebeplerden ama en çok da kalplerinin sesi yüzünden yine bir aradadırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder