Bizim Hikaye 45. bölüm özet. Barış ve Filiz yollarını ayırıyor

Geçen bölüm sonunda Bizim Hikaye'de hatırlarsanız; Filiz'in avukatla ilişkisinin olmadığını öğrenen Barış rahatlayıp kendini daha fazla tutamayıp kızı öpmüştü. #BarFi hayranlarının sezon başından beri beklediği bu hareketi Filiz'in tam da tahmin ettiğimiz gibi Barış'ı iterek sonlandırmış olduğunu gördük. Barış'a evli olduğunu hatırlatan ama kendisi de üzgün ve sarsılmış olan Filiz bir taksiye binip gider. Barış da aynı şekilde darmadağındır. O da yemekten hemen ayrılır. Selim ve Savaş'ın karısı partnerlerini arar ama bulamaz.

Filiz eve gittiğinde yeni bir krizle karşılaşır. Yeni gelin Zeynep'ten Barış'ın yan dükkanda çalıştığını öğrenen erkek kardeşleri ortalığı ayağa kaldırmışlardır. Filiz eğer isterlerse gelip Barış'a göz dağı verebileceklerini söyleyince genç erkekler sakinleşir. Ayrıca genç evlilere de yeni bir yatma düzeni oluştururlar.

Barış ise yaşadıklarının altından kalkamaz ve Tufan'ın yanına kahvesine gider. Rakı içen adama eşlik eder. Dertleşirlerken kahvenin ışığını açık görüp gelen devriyedeki Cemil'den saklanan Barış'ın kadehini gören polis bir şeylerden şüphelenir. Sabah hafiyeliğe meraklı Çiçek'e Tufan'ın Tülay'ı aldatma ihtimalini söyler. Bir hikaye uydurup kahveye giren ikiliden Çiçek Tufan'ın eşine aldığı pahalı bir eşarbı yanlış anlar ve kahveyi göz hapsine alırlar. 

Sabaha karşı içkili halde eve gelen Barış'a karısı sorular sorunca adam boşanmak istediğini Filiz'e aşık olduğunu söyler. Kadın çocuğunun hastalığını; yaptıkları anlaşmayı hatırlatır. Tartışmayı duyan çocuk hastalanıp bayılır. Acilen hastaneye götürülüp müdahale edilir. Kadın sürekli Barış'ı suçlar

Barış'ın evliliği ve çocukla ilgili anlatmadığı sır ise meğerse çocuğu kalp hastasıymış ve nakil beklemekteymiş. Uygun kalp bulunana kadar stabil bir hayatı olması lazımmış. Babasını çok merak eden çocuğa karşılık savcı da Filiz'i kurtarıp ceza evinden çıkarabileceğini vadetmiş. Filiz'in özgürlüğüne karşılık çocuğunun hayatı.. Barış bu şartla evlenmiş

Barış hastanede iyice daralıp Tufan'ı arar. Buluşmak istediğini söyleyip hastaneye yakın bir parka çağırır. Tufan'ı gözetleyen Cemil ve Çiçek onu takip edip Barış'la buluştuğunu görüp kızıp giderler. Barış ne var ne yok her şeyi Tufan'a anlatıp Filiz'e olan aşkıyla çocuğunun hayatı arasında kaldığını söyler. Bebeklerini yeni kaybeden ve çocuk özlemi çeken Tufan elbetteki çocuğunu ve onun hayatını düşünmesi gerektiğini söyler. İki erkek sarılıp ayrılır

Barış'ın savcı karısı Filiz'e gider. Bu kez kartlarını açık oynar. Çocuklarının çok hasta olduğunu ve babasına ihtiyacı olduğunu söyler. Barış'ın ondan uzak duramadığını ama kardeşleri yüzünden yarı anne gibi olan Filiz'in kendisini anlayarak Barış'ı uzak tutmasını ister. Gözyaşları ve gerçekler yüzünden Filiz kadına inanır. Akşam Tufan'la da aynı konuyu konuşurlar. İkisi de Barış'ın çocuğuyla kalması gerektiği konusunda hem fikirdirler.

Yemekte Filiz'i arayan ama telefonunu evde unuttuğu için kıza ulaşamayan Selim; Barış'ın da orada olduğunu ve ayrıldığını görünce olanları anlar. O andan itibaren Filiz'in aramalarını ya açmaz ya da meşgul olduğunu söyler. Onların dosyalarını ortağı olan adama devreder. Ancak Selim'in kendisi ve ailesi için yaptıklarını yadsımayan Filiz; avukatın karşısına çıkar. Selim kıza aşkını itiraf edince Filiz de "Ben Barış'a aşığım. Hayatımda biri olması imkansız ama bir olacaksa senin olmanı isterdim" der. Kızın dobralığı Selim'i kıza tekrar hayran bırakır.

Zeynep'in yeni bir planı vardır. Belki hatırlayacağını umarak Fikri'yi Melek ile yaşadıkları eve götürmek. Çocuklarla anlaşır. Çiçek çocukları bırakır bırakmaz Fikret ve Kiraz okuldan kaçıp eski evlerine gider. Eski evleri satılığa çıkarılmış; eşyalarda taşınmaya başlanmıştır. Fikri önce hiç bir şey hatırlamasa da sonra yüksek bir sesle korkup aklını yitirdiği anı ufak da olsa hatırlar. Sonrasında evde kırılan bir eşya ile Fikri her şeyi hatırlar. Yurt dışına kaçak olarak geçmeye çalışırken kasasında saklandığı kamyona birileri silahla saldırmış; elinde tuttuğu heykel ise kamyondaki kaçak bir malmış. Adam çok korktuğu için aklını yitirmiş. Bunları hatırlayınca hemen zekasını fark ettiği yeni gelini ile odaya kapanıp plan yapmaya karar verir.

Rahmet okulda Derin'e eskiden başına gelenleri anlatıp; gönlünü alır. Meğerse Filiz içerdeyken çalışmak zorunda olan Rahmet üniversite sınavı gecesi benzincide çalışıp uyuyakalıp sınavı kaçırmışmış. Bunu kimseye söyleyemediğini; ailesinin ona umut bağladığını bu okulda burslu okuduğunu sandıklarını anlatır. Derin ile barışır ama kızın kendisini öpmesine izin vermeyip kızdan kafasını toplamak için biraz zaman ister

Deniz ise; düzenlediği maskeli baloya eski sevgilisinin solist olduğu grubu çağırır. Meğerse adam Deniz'in içkisine ilaç koyup videosunu çekip internete koyan bir aşağılıkmış. Kızın babası Deniz'e inanmamış ve kızı yurt dışına yollamışmış. Deniz bunun intikamını almak için bazı insanların içkisine ilaçlı buz koyar. Sonra pek çok kişinin havuza atlamasını sağlar ve solistin bilerek şuanki erkek arkadaşını boğduğunu söyler. İnsanlar adamı videoya çekmeye başlayınca geçmişle ilgili doğruyu söylerse kendisini kurtaracağını söyleyip adamı itiraf ettirir ve bu videoyu internete koydurur. Böylece intikamını almış ve suçsuzluğunu kanıtlamış olur

Okula gelmeyen arkadaşını merak eden İpek okul yönetiminden Kiraz'ın adresine ulaşır. Aileyi ve evi görür. İpek okulda arkadaşlarına Kiraz'ı ve yaşadığı evi anlatır. Arkadaşları kızla alay eder. Fakirlik kompleksi zaten olan Kiraz bi de yalancılıkla suçlanınca ağlamaya başlar. Fikret; ablasının ağladığını görünce onunla alay eden çocukları döver. Okul yönetimi velileri çağırır. Dayak yiyen öğrencilerin velileri Fikret'in okuldan atılmasını ister. Avukat ile oraya gelen Filiz önce Fikret'e kızsa da olanları öğrenince üzülür ve birden sorar. "Kiraz nerde?" Kiraz'ı okulda, evde, mahallede, eski pahalı evde hiçbir yerde bulamazlar. Filiz kendisini hırpalarken Kiraz'ı ıssız tehlikeli bir mahallede deri montlu bir erkek kolundan tutup bir eve çeker.

Filiz; Barış'ı oğlu iyileşip adam da kliniğe gelmesinin ardından adamı arar. Parkta buluşurlar. Sevgili olamayacaklarını, evli olduğunu, kendi yolunu çizmesi gerektiğini, artık ona kızmadığını arkadaş kalmalarını istediğini söyler. Çocuktan hastalığından bahsetmez. Barış çaresiz kabul eder. Bir süre sesssizce oturup iç burkan bir sahne ile ayrılırlar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder