Bizim Hikaye 49. bölüm özet. Hikmet bıçaklanıyor

Filiz ile Barış'ın öpüştüklerini gören Nihal olay çıkarır. Selim ile Barış itişirler. Nihal oğlunu evden yaka paça alıp çıkar. O sırada Cemil de gelip dükkanın soyulduğunu bindallıların çalındığını haber verir. Tülay, Tufan ve Çiçek gidip hasar tespiti yaparlar. Cemil de öncelikli iş olarak hırsızların peşine düşer. Barış ve Filiz ise evde kalır ve hasret giderirler. Herkes ikilinin tekrar bir araya gelmesinden memnundur. Nihal ve Selim hariç elbette

Nihal hemen Barış'ın da babasıyla birlikte hareket etmiş olabileceğiyle ilgili dava başlatıp tüm mallara ihtiyati tedbir koydurur. Barış'ın elinde sadece sağlık ocağından aldığı maaş kalır. Ayrıca başka davalar da açmaya hazırlanır. Öncelikle Selim'i arayıp onu müttefik olarak ister ama adam bir intikam planına dahil olmak istemez. Bu sefer sadece Barış'a karşı boşanma avukatı olmasıyla ilgili konuşmak ister. Selim yine de kabul etmez.

Malları o gün teslim alacağını zanneden Mansur bey'i Filiz arar ama adam yurt dışında olduğu için açmaz. Adamı malları almaya geldiğinde teslimatın olmadığını öğrenince ileri geri laflar eder. Filiz'le tartışırlar. Mansur bey hemen Selim'i arayıp tazminat davası açmasını ister. Eğer açmazsa onunla olan işlerini geri çekeceğini söyler. Selim yine de duyarlı davranıp Filiz'le konuşup anlaşmak ister ama içeri Barış'ın girmesiyle ortalık karışır. Selim çok öfkelenerek çıkar ve Nihal'le ittifak yapar.

Diğer tarafta çocukları okulda okutabilmek için bankadan aldığı kredi vardır. İlk taksitte bir kaç gün aksama olur. Selim'in müdahalesi ile iş yerine ihtarname gelir. Bu arada Fiko ve Kiraz okulda kavga çıkarır ve bir hafta okuldan uzaklaştırma alırlar. Bu tam da Barış'ın Kiraz'a hediye ettiği geziye denk gelince Kiraz bir haftalığına tatile gider.

Fikri ise gelininin aklına uyup çaldığı bindallıları satıp arabanın vergisini ödeyip üzerine alır. Yine Zeynep'in aklına uyup bir hastaneye gidip evlenmelik yakında ölecek bir kadın bulup köşeyi dönmek için harekete geçer. Ama ilk konuştukları kadının kalbi mutluluk tablosuna dayanmaz ölür. Fikri arabayı evinin önüne getirip miras kaldığını söyler. Bu arada Cemil de hırsızı camı kırmak için atılan taştan bulur. Filiz tabi babasının ismini duyunca şaşırır ama şikayetçi de olamaz. Hikmet bu fikrin karısından çıktığını anlar. Evinin önünde duran lüks araba ise sabah uyandığında çalınmıştır

Rahmet ise kendisini epey dağıtmışken Hikmet gelip olanları anlatır. Hikmet sonunda kalkıp okula gider. Ablasının konuştuğu matematik hocası onu asistanı yapar. Hem misafir öğrenci olarak eğitim görecek hemde asistan olup maaş alacaktır. İlk sınav gözetmenliği içlerinde Deniz'in de olduğu bir sınıfa olur. Kız öğrencilerin Rahmet'e asılmasını kıskanan Deniz; Rahmet'in uyarmasına rağmen sınavı erken terk eder. Rahmet bunu şikayet edince okul yönetimi kızı sıkıştırır. Deniz bunu kişisel algılayıp Rahmet'e yüklendiğinde artık aralarında ikinci bir #rahden savaşı başlamış olur 

Barış banka kredi işini mallarına tedbir koyduğu için çözemez ama Elibollara yakın çok güzel bir ev tutar. Filiz'e gösterir. O gece beraber yemek yiyip dans edip beraber olurlar. Sabah annesinin Filiz'e kötü şeyler söylemesi için tembihlediği oğlunu almaya gider. Küçük Savaş yalnızken Filiz'e kötü şeyler söyler. Filiz çok üzülür.

Adanalı Çiçek'in kocası memleketlilerinden Çiçek'in oralarda olduğunu duymuştur. Mahallede gezip araştırma yapar. Evin etrafında gezinirken Cemil adamı fark eder. İlkinde elinden kaçırsa da ikincisinde yakalayıp GBT sorgulatıp nezarete atar. Bir şey çıkmayınca mecburen salıverir. Adam evden çıkan Çiçek'e saldırır. Hikmet ve Tufan araya girmek isterken Hikmet bıçaklanır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder