Bir Zamanlar Çukurova 10. bölüm, Yılmaz ve Demir'in yüzleşmesinde silahlar ateşlendi


ATV'de yayınlanan, ilk bölümünden itibaren büyük bir ilgiyle izlenen Bir Zamanlar Çukurova dizisinin 10. bölümünü adeta nefeslerimizi tutarak izledik. Geçen bölümün sonunda, kulüpte düzenlenen davete Yılmaz da katılmış ve öldüğü zannettiği sevdiğini karşısında gören Züleyha donup kalmıştı. Yılmaz'ı ktöü biri olarak bilen Cengaver dayanamayıp ona saldırmaya kalktı, millet araya girdi, davette büyük bir rezalet yaşandı. Demir, olayın kendileriyle bağlantısı anlaşılmasın diye Züleyha'yı hemen alıp oradan uzaklaştırdı. Züleyha, Yılmaz'ı görmem lazım diye tutturunca bağırışmaya başladılar, Züleyha kendini arabadan aşağı attı. Hafifçe yaralandı, Demir'e de "Yılmaz benim ağabeyim değil, kocam. Her zaman onu seveceğim diye bağırdı.

Hasta yatağında epeyce yattı Züleyha. Bu arada Demir, Yılmaz'dan iyice rahatsız olmuş durumda. Cengaver'den de destek alıyor bu konuda. Fekeli de Züleyha'yı görüp iyice ögkeden ve kıskançlıktan gözü dönen Yılmaz'ı sakinleştirmeye, erken davranıp yanlış bir adım atmasını önlemeye çalışıyor.Ama Yılmaz sabırsız. Gülten'i çağırttı konuşmak için, kızcağız ümitlendi, süslendi heyecanla gitti buluşma yerine. Oysa Yılmaz onu Züleyha ile konuşma ayarlamasını rica etmek için çağırmıştı. Zavallı kız, ağladı, ağladı.

Şermin'in borç senetleri başına bela oldu. Demir çok sinirlendi, "kapıma borçlu getiriyorsun, bu böyle gitmez. konağını bana satacaksın" dedi. Ağlaya ağlaya bir çare bulmaya çalıştı Şermin. O sırada arayan Veli'yle buluştu.

Diğer yandan Züleyha, Hünkar Hanım'a, Yılmaz'ın yaşadığını bile bile orada kalamaycağını söyledi. gitmek istediğini söyledi. "Artık dayanamıyorum, Demir Adnan'ın kendi çocuğu olmadığını bilmeli, bırakın bizi gidelim." diye yalvardı.  Hünkar ise Demir çocuğun kendisinden olmadığını öğrenirse hepinizi öldürür demeye getirdi. Can korkusu ile yola getirmeye çalıştı kızı. Züleyha düşündü taşındı, Demir'i kandırmaya karar verdi, "Seni sevdiğimi anladım" dedi. Aslında Yılmaz'ı görmek için yol bulmaya çalışıyordu. Gidip Gülten'den yardım istedi, Yılmaz'a mektup götürmesi için yalvardı. Gülten dayanamadı, "tamam" dedi. Odasında elinde mektup ağlarken yengesine yakalandı. O da hemen Gaffur'a verdi mektubu. Gaffur da Demir'den bahşiş koparabilmek için doğruca beyinin yanıan gitti ve mektubu verdi, gelin hanım bunu Gülten'e vermiş o da korktu bana verdi dedi.

Mektupta buluşma yeri yazmış Züleyha. Demir öfkeden deliye döndü, ama Züleyha'nın yanında renk vermedi. Ertesi gün Gaffur ve karısının başına silah dayatıp korkuttu Gülten'i. Bana ihanet ettin dedi. Sonra da affedilmek için o mektubu Yılmaz'a götürmesi şartını koştu. Kızcağız mecuren gidip verdi mektubu. Yılmaz mektubu alınca heyecanlandı.

Ertesi gün Züleyha hazırlanmış buluşmaya gidecekken Demir geldi, bağırıp çağırdı, odaya kilitledi Züleyha'yı. Buluşma yerine de kendisi gitti. O sırada Hünkar duydu Züleyha'nın sesini, durumu öğrenince oğlunun katil olmasını önlemek için koştu hemen.
Buluşma yerine geldi Demir, birbirlerine silah çektiler. "Züleyha her zaman benim karım olarak kalacak" dedi Yılmaz ve bir fırsatını bulup silahı Demir'in elinden aldı. Şimdi Demir çaresiz kalmıştı. Yılmaz slahı ona doğrultmuşken ateş edemedi, Fekeli'nin söyledikleri gelmişti aklına. Seni vurmayacağım, şimdi değil. oğlun var, o çok küçük" dedi. Ve arkasını dönüp gderken Demir belinden ikinci tabancısını çıkardı, tam sırtından vuracaktı ki Yılmaz'ı hünkar yetişti. Oğlunu engelledi, önüne geçti. O sırada Yılmaz dönüp refleks olarak ateş etti. Hünkar vuruldu, düştü. Annesini kollarında vurulmuş olarak gören Demir de silahını ateşledi ve Yılmaz'ı omuzundan  veya kalbinden vurdu.

Şimdi heyecan içinde Perşembe gününü, yeni bölümü bekleyeceğiz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder