Avlu Dizisi 21. bölüm özet. Deniz firarda; herkes onu arıyor

Deniz; Kudret'le kavgasının ardından geçen bölüm sonunda bileklerini kesmişti. Nöbetçi olan Murat ve Oktay ambulansla onu hastaneye götürür. Azra kendi grubunun Zerrin'e hesap sorma çığlıklarını susturmaya çalışır.

Zerrin ise olayı araştırdığında Naciye alarma bastığını ama Deniz'in bileklerini Kudret'in kestiğini söyler. İntihar süsü vermek için kestiğini söyler. Zerrin hücreye attığı Kudret'i döver. Sonra Kudret'in diğer elemanlarından da Deniz'in kendi bileklerini kestiğini duyar. Deniz'in ne yapmaya çalıştığını düşünüp odasını arar. Hapları bulur ve olayı çözer

Oktay hastanede jandarma olmasına güvenip ceza evine döner. O sırada Deniz odadan çıkar. Murat son anda görüp peşine düşer. Tutanak tutmayacağını, cezasını katlayacağını haykırır ama Deniz kaçar. Zerrin oraya gelir. Polis jandarma köpekler aramaya başlar.

Deniz'in kaçmasına göz yumduğunu söyleyerek baş gardiyanlığı Murat'tan alıp Oktay'a verir. Savcı Murat'ı sorguya alır. Murat cevap bile vermek istemez. Zaten savcı da pek dinlemez. Murat gözaltına alınır ama elinde bir kanıt olmadığı için mahkemeye sevk edemeyip salıverir.

Zerrin; Kudret'i de hücreden çıkarttırır. Deniz'in kaçtığını duyan Kudret; oğlu için endişelenir. Kudret Zerrin'a ceza evinden çıkması gerektiğini söyler. Kudret hemen oğlunu arayıp haber verir. Alp de adamlarını toplayıp bilgi verir.

Deniz kızının mezarına uzaktan da olsa gider. Silah satıcısından silah satın alır. Kimlik vermeden kötü bir otele girer ama televizyondan tanıyan otel sahibi polise ihbar eder. Polis arabalarını fark eden Deniz kaçmayı başarır

Özlem annesine ilacını vermeyerek ölümüne neden olur.
Savcı hemen gelip Zerrin'e çıkışır. Azra da savcıya Zerrin'in Ecem'in eşyalarını yaktığını, başka hapishaneye nakletmekle tehdit ettiğini, Kudret'in koğuşuna verdiğini anlatır. Savcı Zerrin'e kızar

Azra; Kudret'in  Sevda'yı chip için sıkıştırdığını hatırlar. Depoya kaldırılan kadının eşyalarını ayrıntılı arar. Ve makaranın içindeki chipi bulur. Sinan ceza evine drama dersine geldiğinde bir notla beraber chipi ona verir. Kardeşinin kurtulması için bu chipin içindeki koordinatları bulmasına buradaki yüklü miktardaki paraya ihtiyacı olduğunu söyler

Deniz gidecek yeri kalmadığı için Azra'yı arayıp bir kaç gün Sinan'da kalmak için izin ister. Sinan kendisinde kalabileceğini söyler. Ama cezaevinin sinyal takibinden Azra ile konuşan sokak kulübesinden Sinan aranınca polisler Sinan'ın evine baskın yapar. Sinan bu arada şifreli chipi açmak için programlarla uğraşmaktadır.

Doktor olan Ayşegül'ü Deniz'e kan pıhtılaştıran haplarla ilgili akıl verdiğini dolaylı olarak yardım ettiğini söyleyip başka hapishaneye gönderir.

Azra'nın Sinan'a bir şey verdiğini gören bir mahkum Kudret'e haber verir. Kudret de oğluna haber verir. Sinan'ın adresini bulan Alp oraya doğru yola çıkar. O sırada Sinan da koordinatları bulduğunu Azra'ya söyler. Azra annesi ve kardeşine parayı bulduğunu müjdelerken polise de Deniz'in birazdan kendi evine geleceğini haber verir.

Deniz de o sırada eve gelmek üzeredir. Alp Sinan'ın evine girer. Chipi ve koordinatları aldığını anlar. Sinan'ı öldürür. Deniz apartmandan Alp'in çıktığını görünce hemen yukarı çıkar ve Sinan'ın cesedi ile karşılaşır. Kadın tam çıktığında polisler gelir. Deniz Azra'ya kötü haberi verirken Alp aldığı chipi sahibine vermeyip daha büyük oynamayı planlamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder