Yasak Elma 13.bölüm özet. Yeni sezonda da Ender'in planları son sürat

Ender geçen sezon sonunda Halit'e Yıldız'ın yaptıklarını ispatlayacağını söylemiş ve kuaför arkadaşının her şeyi anlatacağını söylemişti. Arkadaşı Yıldız'ın yüzüne karşı bir şey anlatamaz ama Ender işini garantiye almış; kadının söylediklerini kayda almıştır. Yıldız; kocasının kendisine inanmamasına kızar ve evden ayrılır. Halit ise kuaför kadını sıkıştırır. Ancak kadın kayıttaki sözleri Ender'in zorla söylettiğini kendisinin Yıldız'ı kıskandığı için oyuna geldiğini söyler. Yıldız'a gidip Halit'e veya Zeynep'e gerçekleri anlatmadığını bunun karşılığında kendisine para vermesini ister

Halit; Ender ve kardeşini evden yollar. Karısı ile arasını düzeltmek ister. Oğlu ise annesinin gitmesinden hoşnut olmayarak babasına tavır koyar. Yıldız kocasının barışma çabalarını sürekli evde çocukların olmasını, Ender'in varlığını, balayına hatta baş başa yemeğe gidememelerini bahane ederek havada bırakır. Ancak aslında istediği tabi ki planlar yaparak Halit'e istediği şartları kabul ettirmektir. Halit ise oğlu, Ender, kızı, Yıldız arasında kalmaktan yorulmaktadır.

Ender bu evden gönderilmeyi olgun karşılar. Hemen Sinan ile yeni bir plan kurar. Zehra'ya boşanma nedenini söylerler ama tabi ki işlerine gelen şekilde değiştirerek. Sözde Ender üvey kızı Zehra'yı evden göndermek için zaten Zehra'ya aşık Sinan ile görüşüp; ikilinin arasını yapmaya çalışıyormuş. Yıldız ise en başından beri Halit'le evlenmeyi planladığı için kendisine ve Sinan'a bu iftirayı atmışmış. Zehra buna inanır.

Zehra'nın babası ile barışmasını sağlamak için Ender; kardeşinden üvey kızının arabasını vurmasını ister. Epey korkmasına rağmen işlem gerçekleşir. Pert olmuş arabayı Halit'in evinin yakınına bırakırlar. Kızının çarpılmış arabasını bulan Halit; karısıyla barışma yemeğini yarıda bırakıp kızını aramaya başlar. Kızını evinde sahte sargılar içinde gören Halit'e kurguladıkları senaryoyu anlatan Ender ve Sinan'a Halit inanır. Ertesi gün şirkete gelen kızı ve kocasına bir şans verip evinde akşam yemeğine çağırır. Yemeğe son anda eski karısı Zerrin, Lal ve onların varlığından habersiz Alihan da gelir. Akşam yemekten sonra çocukların ısrarıyla 1 saatliğine eğlenceye giderler.

Ertesi gün Zehra Ender'e babasıyla barışmasını ve kocasının kabulünü sağladığı için teşekkür eder. Ender bu yardımının karşılığını o an için istemese de aklında elbette bir plan vardır. Bu arada oğlunun hafta sonu onda kalmasına Halit izin verir. Ender büyük bir aşama kaydetmiştir. Sinan ise yüzsüz bir şekilde yine Ender'e yanaşmaya çalışır. Ender; kendisini o çaresizliğinin içinde ilk onun bıraktığını asla unutacak gibi görünmemektedir. Adamı çok kötü tersler.

Yıldız kocasının evinden ayrılıp kardeşi ile yaşadıkları eve gelir. Amerika'ya yeni gitmiş olan Zeynep'i arayıp ağlar ve olanları anlatıp kendisine ihtiyacı olduğunu söyleyip Türkiye'ye çağırır. Cem'e karşı mahcup olsa da Zeynep patronuna durumu anlatıp Türkiye'ye döndüğünde yine beraber çalışacakları sözünü vererek Türkiye'ye döner. İşe ihtiyacı olduğu için görüşmeye gider. Borçları olan bir tekstil firmasında yine suratsız bir patrona asistan olarak işe başlar.

Zeynep'in Amerika'ya gitmesi Alihan'ı telaşa düşürür. Hakan'dan aldığı destekle Amerika'ya gitmek için bilet alıp uçağa biner. Uçak kalkmadan hemen önce Cem'i arayan Hakan; kızın Türkiye'ye döndüğünün haberini verir. Alihan çok sevinir ama Zeynep'in tekrar o şirkete dönmeye niyeti olmadığını öğrenince hemen kızın ne yaptığını öğrenmesi için Hakan'dan yardım ister.

Hakan'ın aldığı bilgi ile borçları olan Zeynep'in işe girdiği tekstil firmasına alıcı olarak görüşmeye gider. Alihan'ı karşısında gören Zeynep şok olur. Halit ise boşanma için kararlı olduğunu söyleyen Yıldız'ı avukatına yönlendirir. Yıldız ters tepen planına lanet okuyarak istemeye istemeye boşanma protokolünü imzalar. Binadan çıkışta bir kaç kişi kızı kaçırıp bir tekneye götürür. Muhtemelen karısını denemek isteyen Halit'in bulunduğu tekneydi diye düşünmekteyiz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder