Bizim Hikaye 39. bölüm özet. Filiz; Barış ve ailesiyle tanışıyor

Fox da yayınlanan Bizim Hikaye dizisinde Filiz; ceza evinden çıktıktan sonra Avukat Selim ile Gebze de bir hastanede çalıştığını öğrendiği Barış'ın yanına gider. Barış'ı oğlu ve karısı ile görür. Barış ona "Evlilikten sıkılmıştım. Macera aradım. Sen ceza evine girince uyandım. Sen de kendi yolunu çiz" der. Filiz çok kızıp kırılır

Hikmet alış veriş yapıp Zeynep'in yanına gittiğinde Cemil ile karşılaşır. Kızın nüfus kağıdını görmediği için reşit olmadığını anlamaz. Cemil ile Hikmet ablası üzerinden tartışır. Zeynep ismindeki kız arkadaşıyla konuşurken Hikmet'i nasıl kullandığını anlatırken karnındaki bebeğin babasının Hikmet olmadığını öğreniriz.

 Zeynep sokakta gördüğü siyah camlı lüks arabayı merak eder ve Hikmet'e söyler. Hikmet de sokakta lüks aracı görür ve arkasından seslenince araç gider. Filiz de aynı aracı görüp seslenir. Araç giderken arka yan camına taş atar.

Filiz barların bulunduğu bir yerde avukatın arabasından iner. Tülay arkadaşına ulaşamayınca Selim'i arayıp durumu öğrenir. Selim'e Filiz'in içki içmediğini öğrenir ve arabada düşürdüğü telefonunu Filiz'e götürür. Filiz çok hızlı bir şekilde içmektedir. Filiz'i eve götürüp teslim eder.

Kiraz ve Fikret ise ablalarını bu zengin eve getirmek için bir karışım içmiş; vücutlarında benekler çıkmıştır. Filiz Minibolları almaya karar verir ve Fikri'nin direnmelerine rağmen çocukları evlerine getirir. Çocuklar sürekli şikayet edip onlarla dalga geçmektedir. Filiz eve internet bağlatmaya razı olur ama para kazanması gerekince Çiçek'e dansöz elbiselerine iş işlemeye yardım etmeye başlar. Karısı Melek; çocuklar gidince mahsunlaşınca gidip çocukları geri alır. Filiz de çocuklar gitmek istediği için gitmelerine izin verir. 

Rahmet Barış hakkında söylenenlere inanmak istemez ve hastaneye gidip adamla konuşur. Barış'ın söylediklerine rağmen yine de inanmaz. Okula döndüğünce saklı bir şekilde bilgisayar odasına girip Savaş Aktan'ı araştırmaya çalışırken Deniz'in yolladığı öğrenciler onu hırpalamaya kalkar. Normalde Rahmet adamları dövebilecekken Derin araya girdiği için dikkati dağılıp biraz dayak yer.

Derin bilgisayarda açık Savaş Aktan bilgilerini görüp Rahmet'e sorular sorar. Rahmet kendisine yardım etmek istiyorsa Savaş'ı araştırmasını ister. Kızın babasının arkadaşı Barış'ın karısı Nihal'miş. Derin kadından ödev yapıcam diye randevu talep etmeyi planlar. Rahmet ve Derin'i bunu coşkulu bir şekilde konuşurken gören Deniz çok sinirlenir.

Avukat Selim; Filiz'i arayıp Savaş'ın babasına maddi manevi dava açabileceklerini; para koparabileceklerini söyler. İstediği yerden ev alacağını söyleyince kardeşlerinin evlerini beğenmemesini hatırlayıp kızar; Selim'in kendisini sarhoş gördüğü için faydalanmayı amaçlayarak aradığını düşünüp adama çemkirip telefonu yüzüne kapatır.

Tufan da "Kardeşim" dediği Barış'ın yanına gider. Koridorda kavga ettikleri için hastane Barış'ı işten çıkarır. Diğer hastaneler de kötü şöhretli birini işe almak istememektedirler. Barış üniversiteden hocasına gidip çalışabileceği yer sorar. Ücra bir mahallede kimsenin 2 aydan fazla kalmadığı bir yere bile "Tamam" demek zorunda kalır.

Çiçek'in ceza evinde iş yaptığı adam eve dansöz kıyafetleri ve gece kıyafeti işlemesi için bırakır. Adam; kızların işlediği kıyafetleri alıp; parayı arabasından getireceğini söyleyip gider. Çiçek adamın adresini bilmiyordur. Hemen karakola giderler. Orada Cemil vardır ve yardım edeceğini söyler. Bu sefer Filiz yardım istemek için avukat Selim'e gidip önce özür dileyip yardım ister.

Deniz bir arkadaşı ile beraber Rahmet'e kumpas kurar. Çocuğun iş çıkışı üzerini değiştirdiği odaya girer. Kapısı kilitler. Rahmet anahtarı almaya çalışırken arkadaşı içeri girip ikilinin resimlerini çeker. Deniz Rahmet'e bana saldırdığını söylerim diye şantaj yapar.

Adamın Filiz ve Çiçek'i dolandırması, karakol, avukat derken Tülay'ın sancıları tutar. Filiz ve Çiçek; Tülay'ı hastaneye götürür. Tufan da panikle gelir. Neyse ki ikizlerinde Tülay'ın da bir şeyi yoktur. Filiz ilaç almak için onların yanından uzaklaşınca hocasıyla konuşup iş arayan Barış'la karşılaşır. Filiz çok sinirlidir. Barış otoparka gidip aracına bindiğinde üzüntü ile öfke nöbeti geçirir. Aracının yan tarafındaki camın kırık olduğunu gördüğümüzde Filizlerin evinin önünde bekleyen siyah camlı aracın Barış'ın olduğunu anlarız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder