Söz Dizisi 3. Sezon 51. bölüm özet. Yavuz tekrar göreve dönecek mi?

Geçen sezon sonunda karısı Bahar'ı kaybeden Yavuz; onu öldüren Derman'ın peşinden yurt dışına çıkmıştı. Emirlere aldırmadan katili bulup öldürmüştü. Hapse atılıp görevden uzaklaştırılmaması ve örgütün peşine düşmemesi için babası ve Eylem ona ilaç verip kalp atışlarını yavaşlatıp herkes tarafından öldü gibi görünmesini sağlar. Yavuz'un ve Bahar'ın cenaze töreni düzenlenir. Arkadaşları ve sevenleri çok üzülür. Sezon sonunda bir yavuz'un ölmediğini görürüz.

Bu sezonun ilk bölümünde bir plazaya operasyon düzenleyen tim Ömer Güney ismindeki kişiyi kurtarır. Kafasındaki torbayı açarlar ve şaşırırlar. Yavuz öncesinde pek çok kişinin hayatını illegal olarak kurtarmış; bir yıkıntıda saklanmaktaymış. Bir sorguda savcı Derya; Dragan ismindeki ünlü bir psikopat teröristle ilgili bilgi toplamaya çalışır. Sorguladığı kişi Dragan'ı tanımamakta ama hayat hikayesini bilmekteymiş. Gençlik yıllarında kendisini ispatlamak için kendi anne babasını öldürdüğünü öğrenir

İstanbul da fazla sayıda canlı bomba olduğu konusunda ihbar vardır. Savcı Derya'nın erkek kardeşinin maça gideceğini öğrenince gitmemesini söyler. Dragan Radroviç ismindeki şahıs amiri arar ve "Bir canlı bomba patlattım bunun gibi 4 tane daha patlayacak eğer Ömer Güney'i bana vermezsiniz" der. Kriz masası toplanır. Albay olmuş Erdem de gider.

O gün Çaylak'ın düğünü varmış. Ekip Yavuz'un mezarına gidip bunu anlatıp ziyaret ederler. O sırada canlı bomba patladığı haberi gelir. Feyzullah'ın da orada olması gerekeceği için Su'nun da desteğiyle düğünü iptal ederler.

Dragan önce toplanan kriz masasıyla konuşur ama biraz daha zaman istenince bir radyo istasyonuna bağlanıp olanları anlatır. Bir bomba daha ardından diğerlerini 1 saat arayla patlatacağını söyler. Karşılığında Ömer Güney'i istediğini; eğer Ömer onu duyuyorsa sonsuz acının başladığı yere gelmesini söyler. Radyoyu duyan Yavuz hemen yola çıkar

İkinci bomba savcı Derya'nın kardeşinin bulunduğu metro istasyonunda patlar. Herkes seferber edilip bombacılar aranmaya başlar. Erdem'in kat-i emrine rağmen Yavuz; Bahar'ın vurulduğu yere gider. Canlı bombaların polise teslim olmaları karşılığında orada kendisini bekleyenlere teslim olur. Bunu fark eden Erdem ekibine Ömer Günay'ı kurtarma emri verirken Eylem de Agah'ı arayıp oğlunun teröristlerin elinde olduğunu söyler.

Mobese kameralarından Yavuz'u alan aracın plakasını bulup takip ederler. Tim bir operasyon düzenleyip kafasında torba olan ve sandalyede bağlı olan Yavuz'u kurtarıp şaşkınlık ve sevinç yaşarlar. Oğlunun yanına gitmek için yola çıkan Agah'ı Dragan kaza yaptırarak alır. Durumdan haberdar olan Yavuz ve istihbarat Agah'ı kurtarmak Dragan'ı bulmak için çabalamaya başlar

Başından beri babasının peşinde olduğunu anladıklarında iş işten geçmiştir. Agah'tan devlet güvenlik protokolünü yani en üsttekilerin adlarının olduğu listeyi ister. Agah'a işkence etmeye başlar. Topuğundaki bir veriyi çıkarıp alırlar. Agah'ın yerini bulan timin yanındaki Yavuz'un kollarında babası can verir. Tim ve Yavuz; Dragan'ın peşinden gider ama yakalayamazlar. Dragan'ın da elindeki chipten istediği protokol değil; muhbirlerin isimleri çıkmıştır.

Cenazelerden sonra üst düzey bir toplantı yapılır. Adalet ve soruşturma ayağında savcı Derya'nın; operasyon kısmında Erdem Albay'ın timinin; istihbarat ayağında Eylem'in olduğu bir birim kurulur. Yavuz Karasu'nun da göreve dönmesi söz konusu olduğunda O bunu istemez. Annesi, nişanlısı, karısı ve ardından babasını kaybeden Yavuz; görevi kabul etmez.

Aylardır çalıştığı tamirhaneye gittiğinde gizli bir yer bulur. Turan ismindeki ustasının babasının en yakın arkadaşı ve usta bir istihbaratçı olduğunu öğrenir. Babası ondan kendi yerine geçmesini ve her zaman göreve hazır olmasını ister. Kimseye bu görevden bahsetmemesini ister. Yavuz isteğini kabul eder ve artık zorlu bir yolculuğa çıkmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder